• 10

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ove namirnice možete da jedete po ceo dan, jer imaju NULA KALORIJA!

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ovo je spisak namirnica koje skoro da nemaju kalorije i reč je o proizvodima koji su puni hranljivih sastojaka, pa su kalorije praktično zanemarljive. Ovo će vam svakako pomoći da izgubite na težini

  • 10

Često prilikom kupovine namirnica i pripremanju obroka gledamo kako da izbalansiramo hranu da bi ona imala što manje kalorija. Ovakvo razmišljanje je prisutno kada želimo da izgubimo višak kilograma i kada planiranom ishranu na osnovu unosa kalorija.

Pet namirnica zbog kojih ćete smrdeti, iako se redovno tuširate

U suštini, za dobar osećaj i zdravlje najvažnije je da jedete zdravu hranu.

Ovo je spisak namirnica koje skoro da nemaju kalorije i reč je o proizvodima koji su puni hranljivih sastojaka, pa su kalorije praktično zanemarljive. Ovo će vam svakako pomoči da izgubite na težini. Manja količina kalorija pomoći će u održavanju dobrog zdravlja i telesne težine.

KARFIOL - Ovo je hrana koja nema kalorija u sebi. Karfiol je odlična namirnica u borbi protiv raka, sadrži hranljive sastojke i vitamine. Proverite da li ste dodali dobar deo karfiola na vašem tanjiru ove nedelje.

Foto-ilustracija: Foter/Alice Henneman Foto-ilustracija: Foter/Alice Henneman

KAFA - Kafa takođe nema kalorija. Dakle, kada sledeći put uživate u šoljici kafe ne mislite o kalorijama.

POTOČARKA - Ovo je jedinstvena hrana koja je osvežavajuća i ima samo 4 kalorije. Ovo je jedna od najboljih namirnica za mršavljenje, kao i održavanja nivoa kalorija.

ZELENA SALATA - Zelena salata ima samo 5 kalorija! Dodajte zelenu salatu vašem obroku, bez dvoumljenja i uživajte u mnogim blaogdetima koje ova salata pruža. Odlična je za kožu, blagotvorno deluje na nerve, bubrege i srce.

Foto-ilustracija: FreeDigitalPhotos/Apolonia Foto-ilustracija: FreeDigitalPhotos/Apolonia

RUKOLA - Ovo je jedna od najboljih namirnica sa samo 4 kalorije po porciji. Pomalo ljut ukus rukole obezbijediće vašem telu potrebnu količinu kalijuma, vlakana i vitamina koji pomažu u mršavljenju.

LIMUN - Svaki od limuna ima samo 20 kalorija. Limun je prepun vitamina C i predstavljaju odličan izbor zdrave hrane. Dakle, proverite da li ste uključili limun u svoju ishranu.

KUPUS - Svaka glavica kupusa ima samo 22 kalorije. Kupus je odličan kao prevencija u borbi protiv raka i sadrži mnoge hranljive sastojke. Takođe je bogat vitaminima koji su zdravi za telo.

Foto: Foter/ quinn.anya Foto: Foter/ quinn.anya

PARADAJZ - Da, paradajz ima samo 22 kalorije. Možete ga jesti sirov, kao salatu ili skuvan. Konzumiranje više paradajza daje sjaj vašoj koži i pomaže da uklonite toksine iz tela.

ŠPARGLE - Ova hrana ima oko samo 27 kalorija. Špargle vam pomažu da ostanete zdravi i da ostanete siti. Ova namirnica svakako zaslužuje mesto na našoj listi hrane bez kalorija.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Recepti

Komentari

  • Nesa

    28. oktobar 2015. | 15:50

    Jos samo da pocnemo da mekecemo. Kako jedan fizicki radnik moze da izdrzi radni dan na tom zelenisu, ma kako bilo ko moze da izdrzi i koga to moze da zasiti.

    Podelite komentar

  • Igor

    28. oktobar 2015. | 15:32

    Pa organizmu su potrebne kalorije da bi funkcionisao.

    Podelite komentar

  • Yasna

    29. oktobar 2015. | 00:46

    Dobro je pojela sam od juce njmanje 16 sarmi znaci kupus je zdrav i negoji.....živele SLAVAE

    Podelite komentar