Nećete verovati gde su smestili ĆEVAPE I BUREK: A kažu da je ovo najbolja brza hrana u Evropi!

Ako vas zanima šta to možete da pregrizete s nogu na ulicama Berlina, Amsterdama, Taljina ili Ljubljane, a da osetite ukus lokalne kuhinje, ova lista bi trebalo da vam pomogne. Međutim, sigurni smo da će vas samo iznervirati, jer su neke tipično naše stvari stavili tamo gde im nije mesto

Komentari

  • esma

    3. decembar 2015. | 14:17

    Svetska kuhinja je zaista bogatsttvo raznih ukusa i to je plod ljudskih ideja u dodavanju zacina zivotu kroz gastronomske specificnosti,Zbog toga su cevapi najlepsi u Bosni I N.Pazaru jer se postuje tradicionalni pristup koriscenju mesa koji ima taj pravi i jedinstven ukus cevapa.Odlicno primecujem razliku izmedju onih koji nam sluze u vecinskim srpskim kafanama od cevapa koji se ne modifikuju zarad zarade ili bezvoljnosti ,nezainteresovanosti prema ishrani kao segmentu zivota.

    Podelite komentar

  • ASJA

    19. novembar 2015. | 07:47

    Ruku na srce, cevapi i pita pripadaju Bosni, jeste steta sto nam nacionlno jeli nije zdravije al je realno da svi koji ljetuju u Bosni imaju cejf otic na cevape i pojesti naninu pitu..jeste Banja Luka Bosna , al nije bas poprimila taj bosanski stih pa ni hranu, u srcu Bosne je i bosanska kuhinja..

    Podelite komentar

  • Girl

    18. novembar 2015. | 20:13

    Jedini i najbolji cevapi su iz Sarajeva, kao i burek,ostalo su sve kopije!

    Podelite komentar

    • 19. novembar 2015. | 09:24

      Bojan

      @Girl

      Možda, ali posle leskovačkog cevapa... U Srbiji se pekao ćevap kad niste znali ni za mleveno meso...

      Podelite komentar

    • 19. novembar 2015. | 13:48

      Goran

      @Girl

      Najbolji roštilj je leskovački pa onda svi ostali. Nema mu ravnog.

      Podelite komentar

  • Vox

    18. novembar 2015. | 07:04

    Nije čudno. Ono što se u Novom Sadu zovre ćevap je đubre.

    Podelite komentar

  • Miso

    18. novembar 2015. | 00:48

    Pastel di nata se zove kolac u Portugalu I ako neko ode tamo,najbolji je pored manastir sv. Zeronima u Lisabonu

    Podelite komentar

  • Louigi

    17. novembar 2015. | 21:32

    Ovi hrvati i slovenci nemaju nista svoje pa kradu tudje.

    Podelite komentar

    • 19. novembar 2015. | 10:45

      Zvrk

      @Louigi

      Šta to vredi kada naši neće da brane brend. Pisao sam Neoplanti na primer za Sremsku kobasicu da se prodaje EU kao da se tamo proizvodi. Nošta mi nisu odgovorili. Jednostavno su nezainteresovani. Posle se čudite čudom što ove novokomponovane državice kradu brend i prodaju ga kao svoj. Kada se jednom okreneš tako ti je to.

      Podelite komentar

  • Paun

    17. novembar 2015. | 21:10

    U Portugalu sam bio i mogu vam reći kolač je mnogo lep.

    Podelite komentar

  • Simonida Puhalo

    17. novembar 2015. | 15:22

    Wurst ni u ludilu nije sa kecapom i jos manje sa KARIJEM!!! Kobasica i rendani kiseli kupus - to je WURST na ulici! Da malo putujete u stvarnosti a ne preko kompjutera znali bi ponesto :-)

    Podelite komentar

    • 17. novembar 2015. | 23:39

      Marsela

      @Simonida Puhalo

      Bas si lupila sada to jeste specijalitet u Nemackoj i da to je Wurst sa kacapom i karijem ,zove se Currywurst .Ti si mozda prosla kroz Nemacku ,pa mislis da sve znas....

      Podelite komentar

    • 18. novembar 2015. | 00:46

      Nix

      @Simonida Puhalo

      Ne lupetaj molim te.. Bas su pogodili za DE.. Svaki dan to jedem..

      Podelite komentar