Kako da sami, kod kuće napravite NAJZDRAVIJI HLEB na svetu! (FOTO) (RECEPT)

 
  • 29

U poslednje vreme mnogo se priča o tome da je nezdravo jesti mnogo hleba, naročito onog belog, pa je sve više alternativnih recepta kako se mesi hleb od zdravih sastojaka.

Urolao je SLANINICU u HLEB, a kad vidite šta je dobio i sami ćete da probate! (FOTO) (RECEPT)

VEČITA MISTERIJA JE SADA REŠENA: Penzioneri su nam otkrili kako da izaberemo najbolji hleb svako jutro! (FOTO) (VIDEO)

Evo kako da i vi sami, kod svoje kuće, napravite najzdraviji domaći hleb na svetu.

U ovom hlebu nema ni kvasca, ni sode bikarbone, niti bilo čega što može loše uticati na vaš organizam.

Sve sastojke možete nabaviti u lokalnim prodavnicama zdrave hrane.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Za pripremu vam je potrebno:

- 1 šolja ražanog brašna

- 1 šolja ječmenog brašna

- 2 šolje heljdinog brašna

- pola kesice praška za pecivo

- puna šaka semenja (očišćenih semenki bundeve, suncokreta, susama, lana ili semenki koje sami želite i volite)

- so po želji (najbolje je da to bude morska so)

- maslinovo ulje

- 2 do 4 dl vode

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Stavite sve sastojke u posudu, dodajte vode i dobro izmešajte do gustine kiselog mleka.

Pleh (a možete koristiti i papir za pečenje) dobro premažite maslinovim uljem (malo maslinovog ulja, ali i par komada iseckanih maslinki možete da dodate i u smesu).

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Sipajte smesu u pleh i stavite u rernu već zagrejanu na 180 stepeni.

Pecite 45-50 minuta na 180 stepeni (u sredini rerne). Pred kraj ubodite viljuškom, pa ako se viljuška ne lepi (tj. lagano se izvlači) vaš hleb je gotov.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Izvadite iz rerne, ostavite par minuta da se prohladi, pa izvadite hleb iz pleha.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Sačekajte da se još malo ohladi, jer nije zdravo jesti prevruć hleb, pa ga isecite.

Ovaj hleb može ostati svež 3 puta duže od običnog, a zdraviji je najmanje 5 puta.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

BONUS SAVET: Po želji možete dodavati i kombinovati i druge vrste zdravog brašna, dodavati različite vrste semenki, rogač, ali i sušeno voće, komade brusnice, i slično, po želji.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Natalija Avemaria, vlasnica, osnivačica i dizajnerka brenda Dress me in denim

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Recepti

Komentari

  • Ja

    20. januar 2016. | 14:29

    Umesto praška za pecivo pola kašičice sode bikarbone

    Podelite komentar

  • Branka Davico

    20. januar 2016. | 17:27

    Vec pola godine pravim skoro identican hleb, dodajem i jednu solju projinog brasna, nemam zelju da jedem bilo koji drugi hleb, ovaj je savrsen i za pola sata gotov. Isprobala sam vise varijanti i ova, koju koristim je najbolja. Ako neko zeli, dajem tacan recept.

    Podelite komentar

  • Dobro

    21. januar 2016. | 12:05

    Savršen hleb.

    Podelite komentar