≫ 

Ovo voće i povrće NIKADA ne treba da ljuštite! Saznajte zašto

 ≫ 

Postoji voće i povrće koje možete da uništite ako ga ogulite pre pripreme, ali vi nikada niste mislili o tome

Komentari

  • Matija

    9. mart 2020. | 21:15

    Kako moze da se zadrzi u krompiru vitamin C ako se sprema sa korom kad je vitamin C dokazano termolabilan.

    Podelite komentar

  • Ljubica

    22. jun 2016. | 22:05

    Sveze voce i povrce potopiti u rastvor (okvirno) 1.0 -1.5l vode,jedne kasicice sode bikarbone i jedne kasicice Zeolita. U rastvoru treba da stoji sat - dva (zavisi od krupnoce ploda i debljine ljuske). Ovako se izvlace pesticidi, teski metali i jedan deo toksina iz kore voca i povrca. Sodom se neutralisu gljivice. Prijatno!

    Podelite komentar

  • bl

    21. jun 2016. | 10:41

    kKada vidim koliko i kakvih ruku premetne odregjenu vocku cesto odustanem od kupovine a ne da je jos i ne gulim ako i kupim! Pa svo prskanje je, cini mi se, manje stetno.

    Podelite komentar

    • 21. jun 2016. | 11:20

      Jontra

      @bl

      Napunis vecu ciniju vodom, sipas sodu bikarbonu,ostavis voce-povrce 15tak minuta pa opet malo sode u saku,neku cetkicu i jednu po jednu dobro isperes!!Malo vise "muke" ali vredi!I jedan savet,iskljucivo pijac i raspitaj se ko gaji pravo i domace!Ovo po prodavnicama je bas "Holivudsko" ,dobro samo za pokazivanje i slikanje inace je dj*bre!!

      Podelite komentar

  • Toni

    21. jun 2016. | 07:59

    Sve je ovo lepo objasnjeno a sta cemo sa pescitidi na na korama voca i povrca ...??? Tome se niko nije pozanavio :-(((

    Podelite komentar

    • 21. jun 2016. | 10:58

      Maki

      @Toni

      Upravo to... Pesticidi se gomilaju u kori voća i povrća.Davno sa prošla vremena da ubereš protrljaš majicom i u slast pojedeš.Nažalost.

      Podelite komentar