• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Evo kako da odolite iskušenju da pojedete nešto slatko, a verujte, lako je!

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Koliko puta vam se, baš kad ste se počeli da držite dijetu, prijela čokoladica, sladoled ili neka druga namirnica bogata šećerom? Naravno, posrnuli ste i uneli u sebe neželjene kalorije. Ali, niste znali da postoji caka da prevarite svoje telo

  • 0

Sigurno ste i vi sto puta izgovorili rečenice “ne bih ja jeo/la slatko, al organizam mi traži” ili “ma, pao mi šećer. Da stvar bude gora, što više slatkiša i ugljenih hidrata jedete, to ćete više žudeti za ovim namirnicama koje nimalo laskavo ne deluju na vašu liniju.

CEO SVET DRŽI OVU DIJETU: Za samo 30 dana, smršali su 5 kilograma, a ove fotke to DOKAZUJU! (FOTO)

Evo šta će da vam se desi ako porcije hrane smanjite za četvrtinu!

Ipak, postoji način da odolite iskušenju i sprečite sami sebe da pojedete taj slatkiš.

Šećeri i ugljeni hidrati smatraju se “hranom za utehu” jer stimulišu lučenje “hormona sreće”, endorfina i dopamina. Međutim, to je samo privremeno i vrlo brzo nivo energije naglo opada, a vaša želja za dodatnom hranom, odnosno energijom se ponovo javlja.

Foto: Pixabay Foto: Pixabay

Na našu sreću, postoji hrana koja reguliše želju za ugljenim hidratima. Proteini su najbitniji za ravnotežu šećera u krvi jer susprežu žudnju za šećerom i ugljenim hidratima.

- Jedite više mesa, ribe, orašastih plodova, semenki, avokada, hladnih presovanih ulja poput kokosovog, mahunarki, prirodnog jogurta, jaja i maslacci od semenki - savetuje nutricionista Lili Suter za Daily Mail.

Foto-ilustracija: Pixabay Foto-ilustracija: Pixabay

Takođe, samo jedna kašičica cimeta na dan oteraće vašu žudnju prema ugljenim hidratima. Uravnotežiće i nivo šećera u krvi, a to će umanjiti “udar” insulina nakon jela što vodi želji za hranom sa ugljenim hidratima.

Sve što je potrebno jeste da u hranu, kafu ili čaj, sipate malo cimeta.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti