• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

KOME JOŠ TREBA DIJETA: Kilograme topi čaj!

Vreme čitanja: oko 1 min.

Proleće je uzelo maha, a vi nikako da se nakanite da skinete tih nekoliko kilograma viška, jer vam se naprosto ne odriče od omiljenih namirnica. Pa, ništa vas ne košta da pokušate dijetu sa najobičnijim crnim čajem...

  • 0

Naučnici sa Univerziteta Kobe u Japanu otkrili su da redovna konzumacija čaja utiče na to da se krv očisti od masnih namirnica, koje mogu dovesti do gojaznosti i dijabetesa tipa 2.

Istraživači su eksperimentisali na miševima. Jednoj grupi davali su masne namirnice, dok su drugi bili podvrgnuti zdravoj balansiranoj dijeti. Zatim su obe grupe podelili u nekoliko manjih i jednima su davali da piju običnu vodu, drugima crni, a trećima zeleni čaj.

Obe vrste čaja uticale su na to da se, kod onih koji su se hranili nezdravo, smanji taloženje masnih naslaga, posebno u području stomaka. Međutim, crni čaj je pokazao odličan efekat u smanjenju vrednosti masnoća, holesterola i šećera u krvi.

Naravno, niko od naučnika ne tvrdi da je crni čaj do te mere čudotvoran da kilogrami nestaju sami od sebe, ali svakako može da pomogne kod osoba koje ne žele da se odreknu jake i nezdrave hrane. Smanjenje količine unetih namirnica, uz nekoliko šolja čaja, moglo bi da predstavlja ključ za mršavljenje i postizanje bolje forme čitavog organizma.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti