• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

BUDITE NA SVE SPREMNI: Letovanje u Turskoj goji

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kako pokazuje istraživanje koje je uradila britanska turistička agencija “Tomas Kuk”, ako se odlučite da letujete u Turskoj budite spremni da ćete dobiti koji kilogram viška, dok bi odmor u Nemačkoj mogao uticati da lepo dovedete svoju liniju u red

  • 0

Biranje destinacije za idealan letnji odmor predstavlja važan proces za mnoge porodice, a istraživanje agencije Tomas Kuk može pomoći turistima jer su imenovane destinacije na kojima se turisti mogu najbolje najesti, a samim tim i nabaciti i koji kilogram više. Mnogobrojne plaže evropskih letovališta privlače turiste sa svih strana sveta, ali posetioci grčkih, kiparskih i turskih letovališta mogu da se tamo i ugoje.

Istraživanje pokazuje da, ako se odluče da letuju u Tuskoj - turisti će se ugojiti, a ako letuju u Nemačkoj - smršaće. Na Kipru, u Turskoj i Grčkoj turisti se najviše ugoje jer uživaju u lokalnim specijalitetima dok u Nemačkoj, Kanadi i Irskoj malo ko dobije višak kilograma.

Turisti koji se odluče za odmor u Turskoj, Kipru ili drugim mediteranskim destinacijama, za 10 dana će se kući vratiti oko kilogram i po teži. Razlog gojenja na odmoru je preterivanje u lokalnim specijalitetima i alkoholu, kao i manjak kretanja.

Muškarci su skloniji gojenju na odmoru i u proseku dobiju 2,5 kilograma za 10 dana, a žene 0,7 kilograma. SAD, poznat po velikim porcijama i jeftinijim cenama hrane, četvrti je na listi zemalja u kojima se turisti najviše goje, dok je Francuska na sedmom mestu.

Zemlje u kojima se turisti retko ugoje su Nemačka, Kanada i Irska, od kojih nijedna nije poznata po obilju sunčeve svetlosti ili odličnoj gastroponudi, objasnili su istraživači. Svaki peti turista je smršao na odmoru, a najčešće su to oni koji su se odlučili za sportske aktivnosti. Za 55 procenata turista, koji su uspeli da smršaju, bilo je presudno plivanje i pešačenje, a oko 38 procenata veruje da im je pomogla zdrava lokalna hrana, dok je 16 posto njih bilo dodatno motivisano, jer su želeli da izgledaju bolje na plaži.

(Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti