Za manje od 10 minuta napravite najbolji domaći majonez bez štetnih aditiva i konzervansa

  • 0

Ako želite da izbegnete konzervanse i različite dodatke majonezu koji su nezdravi, najbolje je da ga napravite sami kod kuće.

Sve što vam treba jeste jedno žumance, 1 i po kašičica limunovog soka, 1 kašičica sirćeta, 1/4 kašičice senfa, malo soli po ukusu 3/4 šoljice ulja repice.

majonez, hleb pripremite najzdraviji domaći majonez brzo i lako. Foto: Pixabay.com

Umutite žumance, sok od limuna, surće, senf u malo soli u činiji srednje veličine. Mešajte dok se ne sjedini. Dodajte 1/4 ulja u smesu i na svakih 4 minuta dodajte po malo ulja. Mešajte oko 8 minuta dok majonez ne postane u potpunosti sjedinjen. Pokrijte ga i ostavite da se ohladi i služite ga hladnog.

Sirova jaja mogu da budu opasna po decu, starije ljude i trudnice, kao i za ljude sa slabim imunim sistemom. Kako biste izbegli rizik od salmonele, koristite pasterizovana žumanca za majonez.

(Telegraf.rs/epicurious.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Ona ne ćuti: Emilija Stanojević je trpela strašno nasilje od muža, sve dok ga ćerka nije prijavila

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti