Penasta čokoladna torta za sladak i maštovit dan (RECEPT)
Čokoladna penasta torta je idealna poslastica za sve ljubitelje čokolade. Ovaj dezert možete jesti bukvalno svakog dana koliko je dobar. A evo i njegovog recepta.
Jednostavno ju je napraviti, a sigurno je da će neodoljivo lagan i ukusan pemasti krema sve oduševiti.
Sastojci:
- 65 g brašna,
- 2 velike kašike kakaoa u prahu,
- 3 jajeta,
- 110 g šećera,
![Šećer Šećer](https://xdn.tf.rs/2014/03/30/wax115-460x0.jpg)
- prstohvat soli,
- 1 velika kašika ulja,
- 1/2 šolje skuvane kafe.
Priprema:
- Jaja mutite dok ne dobijete gustu smjesu (otprilike 5 do 7 minuta). Zatim dodajte ostale sastojke i lagano umutite. Na kraju u smesu umješajte i ulje, a posle mešanja je stavite u kalup za torte i pecite 15 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Ohlađenu koru prelijte kafom.
![cokoladna torta cokoladna torta](https://xdn.tf.rs/2017/01/24/cokoladna-torta-460x0.jpg)
U međuvremenu pripremite penasti krem.
Sastojci:
- 300 g tamne čokolade,
- 1 velika kašika putera,
- 300 ml slatke pavlake,
- 3 jajeta,
![Velicine jaja Velicine jaja](https://xdn.tf.rs/2018/07/20/velicine-jaja-460x0.jpg)
- prstohvat soli,
- 1 velika kašika šećera.
Priprema:
- Žumance odvojite od belanceta i umutite oboje u posebnim posudama. Zatim u žumanca dodajte čokoladu i promešajte. Šlag od belanaca podelite na tri dela i dodajite deo po deo u čokoladu i lagano mešajte masu. Isto uradite sa preostalim trećinama belanaca. Na kraju dodati slaku pavlaku i na isti način kao i belanca dodajte u penu. Potom smesu prelijte preko kore, lepo rasporedite i ostavite da se dobro ohladi.
![čokoladna torta čokoladna torta](https://xdn.tf.rs/2018/10/19/7-torta-od-cokolade-460x0.jpg)
Na kraju pripremite "ganache" fil.
Sastojci:
- 100 ml slatke pavlake,
- 100 g tamne čokolade,
- prstohvat soli,
- 1 kašika putera.
![Otapanje putera, margarina Otapanje putera, margarina](https://xdn.tf.rs/2016/07/13/Otapanje-putera-02-460x0.jpg)
Priprema:
- Istopiti čokoladu u slatkoj pavlaci uz malo soli i putera. Kada se sve sjedini prelijte preko torte i raspodelite preko cele površine. Ostavite da se ohladi i nakon toga poslužite.
Prijatno!
(Telegraf.rs / klix.ba)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Hiljadu lepih čajnika
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.