Lenje sarmice sa mlevenim mesom koje se spremaju o čas posla
Sarmice su veliki izazov za sve domaćice, pa zato kažu da su za brak spremne one devojke koje znaju da zaviju sarmu.
Ako niste vešte toliko u kuhinji i želite da uštedite energiju, pripremite ove lenje sarmice kojih se uvek traži tanjir više.
Potrebno vam je 500g mlevenog mesa, pola glavice kiselog kupusa, 2 male glavice crnog luka, 3/4 šoljice pirinča, biber, aleva paprika, so i kumin.
Sitno iseckani luk malo propržimo, u njega dodamo mleveno meso začinjeno solju, biberom i kuminom i pomešajte sa malo opranog pirinča.
Dodajte šolju vode i mešajte dok voda ne ispari i dok se meso ne izdrobi. Dodajte sitno iseckani kupus, ako imate raso sada je momenat da ga dodate (1-2 šolje ili dok ne prelije kupus). Ako nemate dodajte običnu vodu, biber oko 1-2 kašike i promešajte.
Kad provri smanjite vatru i ostavite da se krčka dok ne ispari veći deo tečnosti ili dok pirinač ne omekša. Ako je potrebno, ako procenite da nema dovoljno vode, dodajte još malo, ali domaćice koje su probale recept istuču da je 3 poljice vode sasvim bilo dovoljno.
(Telegraf.rs/bonapeti.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Natalija Avemaria, vlasnica, osnivačica i dizajnerka brenda Dress me in denim
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Dija
Meni ovo liči na Podvarak, nešto kao otvorena sarma?Ne dopada mi se.
Podelite komentar
J...
Evo i drugog recepta za domacccice.kolicina 1:1 luk uprziti. Dodati meso i dobro prodinstati .kad ispari voda dodati pirinac( biber alevu papriku.iseckan kupus kao za podvarak podeliti na 2 dela.u dublju vatrostalnu ili jos bolje zemljanu posudu lepo rasporediti pola kupusa onda sipati fil a preko drugu polovinu kupusa.poklopiti tanjirom dodati vode da ogrezne kupus i staviti u rernu da se krcka na 220.kad voda ispari izvaditi tanjir i preliti vrucom masnocom(kao zaprska ali bez brasna)
Podelite komentar