Pravi gurmanski ručak: Zapečeni krompir sa sirom i slaninom
Ono što volimo kod jela sa krompirom jeste to da što su jednostavnija to su ukusnija.
Za ovo jelo sve što vam je potrebno je 1,5 kilogram krompira, 500g svežeg slanog sira i 300g slanine.
Skuvajte krompir u ljusci ili oguljen u slanoj vodi. Pazite da se ne raspadne tokom kuvanja, a nemojte da ga kuvate duže od 30 minuta.
U posudu za pečenje ređajte red slanine, red krompira isečenog na kolutove, sir, ponovo krompir i kao poslednji sloj opet slaninu.
Ako koristite kravlji sir, savetujemo vam da ga pomešate sa 2 do 3 kašike pavlake. Zapecite sve zajedno dvadesetak minuta u rerni na 200 stepeni.
(Telegraf.rs/stvarukusa.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Natalija Avemaria, vlasnica, osnivačica i dizajnerka brenda Dress me in denim
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Branko
Sveto trojstvo - Krompir, kukuruz i kupus! KKK. Hrana s kojom ćete preživeti svaki rat i svaku katastrofu i ostati zdravi i veseli!
Podelite komentar