Torta sa višnjama i čokoladom će oduševiti sva vaša čula (FOTO)
Želite ukusnu čokoladnu tortu sa primesama voća? Ovo je idealna poslastica koja će probuditi sva vaša čula. A evo i recepta za nju.
Recept koji vam donosimo je divan i zbog toga što umesto višanja možete da stavite bilo koje šumsko voće.
Za patišpanj je potrebno 5 belanaca, 5 kašika šećera, 180 g mlevenih oraha, 22 kašike brašna i pola praška za pecivo.
Za fil vam je potrebno 5 žumanaca, 350 g višanja, 1 puding od čokolade, 250 ml soka i vode i 200 g šećera.
Plazma fil: 400 g kisele pavlake 20 posto masnoće, 200 g šećera u prahu, 230 g mlevene plazme, 1 šlag krem (75 g) i 150 ml mleka
Osim ovih sastojaka potrebno vam je još 1 šlag krem (75 g), 150 ml mleka, 150 ml slatke pavlake, roze prehrambena boja i čokoladice kokos u listićima.
Patišpanja
Izmiksajte belanca sa postepenim dodavanjem šećera. Posebno sjedinite mlevene orahe, brašno i prašak za pecivo. Dodajte u umućena belanca i varjačom lagano promešajte. Sipajte u kalup veličine 26 cm. Pecite na 200 °C oko 15 minuta ili zavisno od vaše rerne.
Pečenu patišpanju izvadite iz kalupa i ostavite da se ohladi, a onda je prebacite na tacnu i stavite ponovo kalup/obruč i ako imate foliju ili papir za pečenje da biste je kasnije lakše izvadili iz kalupa.
![Čoko torta Čoko torta](https://xdn.tf.rs/2019/03/10/coko-torta-460x0.jpg)
Fil čoko-višnja
Višnje otopite, ako koristite zamrznute, i izmerite tečnost koju su pustile. Dodajte vodu onoliko koliko je potrebno da dobijete ukupno 250 ml. Žumanca, puding od čokolade i 100 ml tečnosti sjedinite. Ostatak tečnosti i šećer stavite sa višnjama da se kuva oko 5 minuta. Nakon tog vremena dodajte žumanca i puding i na umerenoj temperaturi skuvajte fil.
Odmah izručite preko patišpanja u kalupu i izravnajte. Pokrijte streč folijom i ostavite 30-45 minuta da se ohladi.
Sjedinite kiselu pavlaku i šećer u prahu, pa dodajte mlevenu plazmu. Posebno umutite šlag krem i hladno mleko, pa dodajte u fil sa plazmom. Sipajte preko čoko-višnja fila.
Ostavite u frižider da se ohladi i stegne, najbolje preko noći.
Nadev
Izmiksajte šlag krem i hladno mleko. Dodajte boju i slatku pavlaku i sve miksajte do željene gustine. Premažite tortu i ukrasite po želji.
(Telegraf.rs / klix.ba)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Hiljadu lepih čajnika
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.