Jednostavna posna paradajz čorba okrepljuje i misli i telo
Posna paradajz čorba je toliko ukusna da ćete poželeti da je pravite svaki dan. Recept koji vam donosimo je jednostava, što ovo jelo čini još privlačnijim, pogotovo za domaćice.
Posne čorbe su vrlo popularne, jer njihov ukus ne može da se poredi ni sa jednim drugim jelom.
Evo kako da napravite jednu takvu od paradajza na jednostavan način i da budete potpuno zadovoljni.
Sastojci:
- 1 manja glavica crnog luka,
- 1 l soka od paradajza ili pasiranog paradajza,
![paradajz corba paradajz corba](https://xdn.tf.rs/2017/01/24/paradajz-corba-460x0.jpg)
- 1/2 šargarepe,
- jedna suva papričica,
- posna testenina,
- so,
- šećer,
- origano,
- malo mlevene paprike,
- biber.
![čorba od paradajza čorba od paradajza](https://xdn.tf.rs/2018/02/12/paradajz-junetina-corba-460x0.jpg)
Priprema:
- Sipati u lonac paradajz i sitno seckani crni luk i ostaviti da provri. Zatim dodati narendanu šargarepu i papričicu, malo šećera da ubije kiselost paradajza i malo soli, malo mlevenog bibera i origano po ukusu. Potom dodati posnu testeninu po želji i kad se skuva servirati.
Prijatno!
(Telegraf.rs / posnajela.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Hiljadu lepih čajnika
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.