Drugačije sarmice sa pilećom džigericom iz rerne
Neobičan recept za sarmice sa pilećom džigericom je pred nama.
Kako biste pripremili ukusno jelo potrebno je:
- kiseli kupus;
- šolja pirinča;
- glavica crnog luka;
- 400-500g pileće džigerice;
- jedna mala šoljica ulja;
- aleva paprika;
- biber;
- so;
- rasol.
Džigerice blanširajte nekoliko minuta, pa po želji dodajte i ostale iznutrice. U tiganj stavite ulje i u njega dodajte glavicu sitno seckanog crnog luka i čašu pirinča. Dodajte biber, alevu papriku, so i malo pilećeg bujona. Ostavite tako na vatri pirinač da može da upije tečnost.
Isecite džigerice i počnite da uvijate sarmice. Uzmite list kupusa, stavite deo pirinča i deo džigerica i uvijte sarmicu.
Sarme poređajte zbijene u posudi, prelijte rasolom i vodom i stavite ih u rernu. Odozgo stavite foliju ili poklopac pa pecite dok ne bude gotovo.
(Telegraf.rs/bonapeti.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Branko Babić, kralj obrva, organizovao svinjokolj u svom selu
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Диоптрија?
"ЛИСТ, КИСЕЛОГ КУПУСА"? МЕНИ ОВО ЛИЧИ НА ВИНОГРАДАРСКИ ЛИСТ.
Podelite komentar
Lujovodopivac.
Otisao si a sarmu probao nisi.
Podelite komentar