Punjena jaja: Ukusno i pikantno predjelo koje će oduševiti sve goste

  • 0

Punjena jaja uvek se u slast pojedu i planu čim ih iznesemo na trpezu.

Napunite ih pikantnim nadevom, ukrasite po želji, dobro ohladite i poslužite kao hladno predjelo.

Ako su vam dosadila obična kuvana jaja ili tražite novu inspiraciju, napunite ih pikantnim nadevom. Učinite jaja još primamljivijim zalogajem, poslužite ih uz tanjir sa sirom i šunkom, sveže pečenim hlebom i zelenom salatom.

Odlična su za svaki dan, kao i za druženja i svečane prilike. Ako niste od pikantnih nota, slobodno izbacite tabasko, ukus će im i dalje biti izvanredan.

jaja, kuvana jaja, punjena jaja Foto: Pixabay.com

Za pripremu 6 jaja potrebno vam je:

- 6 jaja;

- 75 ml grčkog jogurta;

- 1 kašičica senfa;

- ½ kašičice dimljene mlevene paprike;

- prstohvat soli;

- prstohvat bibera;

- par kapi tabaska.

Kuvana jaja ostavite da se ohlade, ogulite, prerežite po pola i izvadite žumanca. Žumanca stavite u posudu, dodajte im grčki jogurt i senf pa dobro izmešajte dok ne dobijete ujednačenu smesu. Dodajte dimljenu mlevenu papriku, so, biber i tabasko pa sve još jednom izmešajte.

Smesom napunite špric sa zvezdastim nastavkom pa napunite polovine belanaca i ukrasite po želji.

(Telegraf.rs/stvarukusa.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Ona ne ćuti: Emilija Stanojević je trpela strašno nasilje od muža, sve dok ga ćerka nije prijavila

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti