Zapečen turski kupus iz rerne sa junetinom i jogurtom

  • 7

Ovo fenomenalno jelo od kupusa naziva se još i istočnjački lonac, a upravo ovakav lonac biće odličan i brzi ručak za vas i vašu porodicu.

Za pripremu ovog jela potrebno vam je:

Kupus Foto: Pixabay.com

- 1 glavica svežeg kupusa,

- 1 glavica crnog luka,

- 500 g mlevenog junećeg mesa,

- 400 ml jogurta,

- 2 jaja,

- 1 kašika mešavine začina,

- ulje,

- so,

- mleveni crni biber.

Glavicu crnog luka sitno iseći i pržiti u šerpi na zagrejanom ulju. Kada luk omekša, u šerpu dodati mleveno meso. U posebnoj posudi umutiti jaja, dodati mešavinu začina, posoliti, pobiberiti, mešati žicom za mućenje i postepeno dodavati jogurt. Kada se meso isprži, u šerpu dodati isečen kupus.

Kada kupus omekša, skloniti sa šporeta. Vatrostalnu posudu podmazati uljem, pa u nju presuti smesu s kupusom i preliti mešavinom sa jajima. Zapeći 15 minuta u zagrejanoj rerni na 190 stepeni.

(Telegraf.rs/stvarukusa.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Na Jeleninom TikTiku se okupilo preko 20.000 žena koje imaju strah od vožnje

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Recepti

Komentari

  • Zina

    15. maj 2019. | 14:19

    I ovde ne mozemo bez turaka

    Podelite komentar

  • Naja

    15. maj 2019. | 18:59

    Slika prikazuje drugo jelo. Nije važno, ali obično recept prati slika.

    Podelite komentar

  • Dija

    15. maj 2019. | 15:00

    Jelo je svačije tj.recept.Ja to često spremam u rerni zbog mirisa,..ukusno i lako za pripremu,nije ni zahtevno

    Podelite komentar