Zapečen turski kupus iz rerne sa junetinom i jogurtom
Ovo fenomenalno jelo od kupusa naziva se još i istočnjački lonac, a upravo ovakav lonac biće odličan i brzi ručak za vas i vašu porodicu.
Za pripremu ovog jela potrebno vam je:
- 1 glavica svežeg kupusa,
- 1 glavica crnog luka,
- 500 g mlevenog junećeg mesa,
- 400 ml jogurta,
- 2 jaja,
- 1 kašika mešavine začina,
- ulje,
- so,
- mleveni crni biber.
Glavicu crnog luka sitno iseći i pržiti u šerpi na zagrejanom ulju. Kada luk omekša, u šerpu dodati mleveno meso. U posebnoj posudi umutiti jaja, dodati mešavinu začina, posoliti, pobiberiti, mešati žicom za mućenje i postepeno dodavati jogurt. Kada se meso isprži, u šerpu dodati isečen kupus.
Kada kupus omekša, skloniti sa šporeta. Vatrostalnu posudu podmazati uljem, pa u nju presuti smesu s kupusom i preliti mešavinom sa jajima. Zapeći 15 minuta u zagrejanoj rerni na 190 stepeni.
(Telegraf.rs/stvarukusa.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Branko Babić, kralj obrva, organizovao svinjokolj u svom selu
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Zina
I ovde ne mozemo bez turaka
Podelite komentar
Naja
Slika prikazuje drugo jelo. Nije važno, ali obično recept prati slika.
Podelite komentar
Dija
Jelo je svačije tj.recept.Ja to često spremam u rerni zbog mirisa,..ukusno i lako za pripremu,nije ni zahtevno
Podelite komentar