Torta od crne i bele čokolade za sve sladokusce
Omiljena čokolada sada je u pravoj kombinaciji u receptu za kremastu poslasticu na koju niko ne ostaje imun.
Potrebni sastojci za koru:
-250 gr putera;
- 140 gr šećera u prahu;
- 140 gr čokolade za kuvanje;
- 5 žumanaca;
- 5 belanaca;
- 140 gr mekog brašna.
Potrebni sastojci za fil:
- 7 jaja;
- 7 kašika šećera;
- 125 g putera;
- 100 g bele čokolade.
Potrebni sastojci za glazuru:
- 140 gr šećera u prahu;
- 1/4 l tople vode;
- 180 gr čokolade za kuvanje.
Puter penasto umutiti. Zatim dodati šećer u prahu i dalje mutiti. Razmekšati čokoladu i umešati je u puter. Zatim dodati, i dalje mešajući, jedno po jedno žumance. Od belanaca napraviti čvrst sneg, dodati ga u masu i na kraju umešati brašno. Kalup za tortu namazati puterom, posuti brašnom, sipati masu i peći u umereno zagrejanoj pećnici oko 1 sat.
Kuvati na pari žumanca sa šećerom. Dodati čokoladu. U ohlađen fil dotati sneg od belanaca i penasto umućen puter.
Ohlađenu tortu preseći na pola (s tim da donja kora bude tanja). Nafilovati je. Glazuru za tortu pripremiti na sledeći način: šećer u prahu preliti sa 1/4 litra tople vode da se šecer istopi. Dodati čokoladu i mešati na šporetu dok se čokolada ne otopi i dobije se masa dovoljne gustine za preliv. Preliti celu tortu glazurom i ukrasiti po želji.
(Telegraf.rs/stvarukusa.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Natalija Avemaria, vlasnica, osnivačica i dizajnerka brenda Dress me in denim
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.