Torta od crne i bele čokolade za sve sladokusce

 
 ≫ 
  • 0

Omiljena čokolada sada je u pravoj kombinaciji u receptu za kremastu poslasticu na koju niko ne ostaje imun.

Potrebni sastojci za koru:

-250 gr putera;

- 140 gr šećera u prahu;

- 140 gr čokolade za kuvanje;

- 5 žumanaca;

- 5 belanaca;

- 140 gr mekog brašna.

Potrebni sastojci za fil: 

- 7 jaja;

- 7 kašika šećera;

- 125 g putera;

- 100 g bele čokolade.

Potrebni sastojci za glazuru:

- 140 gr šećera u prahu;

- 1/4 l tople vode;

- 180 gr čokolade za kuvanje.

Puter penasto umutiti. Zatim dodati šećer u prahu i dalje mutiti. Razmekšati čokoladu i umešati je u puter. Zatim dodati, i dalje mešajući, jedno po jedno žumance. Od belanaca napraviti čvrst sneg, dodati ga u masu i na kraju umešati brašno. Kalup za tortu namazati puterom, posuti brašnom, sipati masu i peći u umereno zagrejanoj pećnici oko 1 sat.

Kuvati na pari žumanca sa šećerom. Dodati čokoladu. U ohlađen fil dotati sneg od belanaca i penasto umućen puter.

Ohlađenu tortu preseći na pola (s tim da donja kora bude tanja). Nafilovati je. Glazuru za tortu pripremiti na sledeći način: šećer u prahu preliti sa 1/4 litra tople vode da se šecer istopi. Dodati čokoladu i mešati na šporetu dok se čokolada ne otopi i dobije se masa dovoljne gustine za preliv. Preliti celu tortu glazurom i ukrasiti po želji.

(Telegraf.rs/stvarukusa.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Natalija Avemaria, vlasnica, osnivačica i dizajnerka brenda Dress me in denim

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti