
Hrana koja leči: Portugalska tradicionalna supa je nešto najlepše što ćete probati
Sastojci za recept:
500 g krompira
1 praziluka
1 glavica crvenog luka
200g kelja ili raštana
250g dimljene pikantne kobasice
100ml maslinovog ulja
1 vezica peršuna
So, biber
Priprema:
Listove kelja narežite na rezance. Na maslinovom ulju propržite luk 10 minuta, dodajte praziluk narezan na kolutove i kockice krompira.
Zalijte sa 3 decilitra vode. Kad je krompir kuvan, usitnite štapnim mikserom.
Dodajte vode do željene gustoće, kuvajte dalje i nakon 10 minuta dodajte kelj, pa nakon 10 minuta kobasicu narezanu na kolutiće - ona daje miris i ukus jelu. Promešajte i začinite po želji.
Začinite maslinovim uljem, pospite grubo seckanim peršunom i poslužite.
Savet: Kelj možete zameniti raštanom
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Zašto je cena sirove kafe dostigla rekord svih vremena?
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Lucy Ch
Ova hrana je najlekovitija,sa garancijom leči glad a ne kao lekovi koji mogu samo da leče ali ne i da izleče.
Podelite komentar
BralE
Zanimljiva kombinacija! Sad ste me zainteresovali i moraću isprobati.👍🏻😜
Podelite komentar
Ja
Da samo što je skoro pa nemoguće negde naći kelj.
Podelite komentar