Čokoladna poslastica bez brašna i jaja: Ovo je omiljeni recept Jelene Đoković, a voli ga i Nole
Supruga šampiona Vimbldona Jelena Đoković propagira zdravu ishranu, a sa celim svetom je podelila recept za slatkiš koji obožava.
Nije neobično da Jelena Đoković podeli recept koji uvek oduševi, a tako je bilo i ovaj put kada je sa svojim pratiocima podelila kako pravi ukusnu poslasticu.
Sastojci koji su potrebni su sledeći:
- 200 g kakao putera
- 2 kašike kokosovog ulja
- 150 g kakao praha
- 3 kašike javorovog sirupa
- 1 kašičica lecitina
- prstohvat soli
Sastojci za sloj od bele čokolade:
- 100 g kakao putera
- 1 kašika kokosovog ulja
- 3 kašike javorovog sirupa
- 1 kašičica lecitina
Pripema:
Istopite kakao puter i ulje, pa u to dodajte sve preostale sastojke. Dobijeno “testo” podelite na dva dela, pa u jedan dodajte nekoliko kašika kokosovog ili bademovog mleka. Promešajte dobro.
Za sloj od bele čokolade, istopite puter i ulje, dodajte preostale sastojke i sve dobro promešajte. Sad imate tri činije sa tri različita testa. Ostavite ih da se prohlade i malo stegnu, a zatim u kalupe za mafine sipajte po jednu kašiku od svake mešavine, tako da se pomešaju kao na slici. Ostavite u zamrzivaču 30 minuta, a ga možete poslužiti i uživati u ukusnoj poslastici.
Prijatno!
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Branko Babić, kralj obrva, organizovao svinjokolj u svom selu
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Marko
Imam samo so
Podelite komentar
samo vas posmatram
Nije los ni Neoplantin narezak, paradaiz volovsko srce i pstohvat soli, jbg svako u skladu sa dzepom
Podelite komentar
Mmmm
Mi imamo budjav lebac,sladak ko med,toje nas standard,al nebi dase hvalimo
Podelite komentar