Spremite omiljeno jelo Bate Stojkovića: Rođeni Beograđanin je uživao u receptu iz centralne Srbije
≫
Poštovani čitaoci,
Molimo vas da se pridržavate sledećih pravila za pisanje komentara:
- Neophodno je navesti ime i e-mail adresu u poljima označenim zvezdicom, s tim da je zabranjeno ostavljanje lažnih podataka.
- Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.
- Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima.
- Tekst komentara ograničen je na 1500 karaktera.
- Nije dozvoljeno postavljanje linkova odnosno promovisanje drugih sajtova kroz komentare, te će takve poruke biti označene kao spam, poput niza komentara istovetne sadržine.
- Komentari u kojima nam skrećete pažnju na propuste u tekstovima neće biti objavljeni, ali će biti prosleđeni urednicima, kao i oni u kojima nam ukazujete na neku pojavu u društvu, ali koji zahtevaju proveru.
- NAPOMENA: Komentari koji budu objavljeni predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, to jest nisu stavovi redakcije Ona.rs.
<% message.text %>
Biljka
Proja se pravi: projino brasno, voda, so, a projara jugurt, ili sir, ili pavlaka i td. Nema ovo veze sa projom. Mnogi grese u nazivu PROJE, a u stvari to je PROJARA.
Biljka
Proja u kojoj se dodaje sir se zove PROJARA, a ne Proja. U pravu proju se osim vode i soli ne dodaje nista. Mnogi mesaju babe i zabe, pa im to dodje isto, a nije!
Nije nego
Jaka stvar sto je rođeni Beograđanin. Ima gomila rođenih Beograđana koji jedu suvo meso a nikad nisu videli sušaru. Ima isto tako u unutrašnjosti ljudi koji vole pare a ne znaju gde je "Topcider" ili piju pivo a BIP ne znaju ni da se otvara-zatvara, odnosno ima u Beogradu rodjenih Beograđana koji su voleli vartex farmerke isto kao i oni u provinciji. U novije vreme se i ime hrani menja jer je pripadnost kraju bitnija od suštine. Tako je katađorđeva snicla u pristini postala skenderbegova a u sloveniji ce za koju godinu mozda biti Presernova, a rodjeni Ljubljancani iako su rodjeni u Ljubljani vole kranjsku kobasicu. U Zg ako trazis Martovsko pivo i purgeri (rodjeni Zagrepcani 4 kolena) se smeju. Jednom recju, veza izmedju mesta rodjenja i sladokusca ne postoji.