Petar Božović najslađe jede u Nišu, a oseća se počastvovano kad mu ponude ovaj specijalitet

 ≫ 
  • 27

Doajen srpskog glumišta, vrsan umetnik i strastveni gurman, Petar Božović , za sebe kaže da podjednako uživa u prefinjenim zalogajima francuske kuhinje i slanim mrsnim srpskim specijalitetima.

Petar Bozovic Foto: ATA Images

Mada je proputovao Srbiju uzduž i popreko, kaže da mu kuhinja koju je probao u Nišu najviše leži.

- Snimajući po raznim mestima u Srbiji otkrio sam dosta zanimljivih i izuzetno ukusnih jela. Mislim da je Niš u tome prvak sveta, mnogo mi se dopada kako se tamo jede.

Veliki je ljubitelj mesa, posebno jagnjetine koju obožava u svakom obliku. Ipak, kako sam kaže, "kad ga ponude jagnjećom glavom, to mu je kao da ga neko časti od srca".

Čevljanska korida, plesačice, jagnjetina Foto: Klix.ba

Probajte i vi recept za jelo koje Božović doživljava kao dragoceni poklon...

Pečena jagnjeća glava

Namirnice:

- 1 jagnjeća glava

- 1/3 šoljice maslinovog ulja

- 1/4 šoljice crnog vina

- 2 kašičice origana

- 2-3 čena belog luka

- 1 košičica soli

- 1 kašičica bibera

- peršun

Priprema: Ukloniti oči i jezik, pa jagnjeću glavu 10 minuta kuvati u posoljenoj vodi. Jezik kuvati pola sata, sastrugati površinu, pa ga vratiti u glavu. Ostale sastojke pomešati i sa njima marinirati jagnjeću glavu, a zatim ostaviti da odstoji na hladnom dva sata. Glavu prebaciti u odgovarajući pleh i peći oko 90 do 110 minuta u prethodno zagrejanoj rerni na 160 stepeni. Jelo poslužiti sa svežim peršunom i garnirom po izboru.

Prijatno!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Ona ne ćuti: Emilija Stanojević je trpela strašno nasilje od muža, sve dok ga ćerka nije prijavila

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Recepti

Komentari

  • 👌👌☦

    24. avgust 2019. | 16:35

    Niš,grad hrišćanstva,careva,bogate istorije,raskrsnice puteva,velikih ljudi i pored toga najbolje hrane na svetu..

    Podelite komentar

  • Gera

    24. avgust 2019. | 14:18

    Kakav je tek "sote" u zemljanim ćupovima, mmm!!!

    Podelite komentar

  • Draxa

    24. avgust 2019. | 16:58

    Zna se u Nisu je najbolja hrana . Kafane su im najbolje. Nigde takva jela nema a za rostilj su prvi na svetu.

    Podelite komentar