
Petar Božović najslađe jede u Nišu, a oseća se počastvovano kad mu ponude ovaj specijalitet
Doajen srpskog glumišta, vrsan umetnik i strastveni gurman, Petar Božović , za sebe kaže da podjednako uživa u prefinjenim zalogajima francuske kuhinje i slanim mrsnim srpskim specijalitetima.

Mada je proputovao Srbiju uzduž i popreko, kaže da mu kuhinja koju je probao u Nišu najviše leži.
- Snimajući po raznim mestima u Srbiji otkrio sam dosta zanimljivih i izuzetno ukusnih jela. Mislim da je Niš u tome prvak sveta, mnogo mi se dopada kako se tamo jede.
Veliki je ljubitelj mesa, posebno jagnjetine koju obožava u svakom obliku. Ipak, kako sam kaže, "kad ga ponude jagnjećom glavom, to mu je kao da ga neko časti od srca".

Probajte i vi recept za jelo koje Božović doživljava kao dragoceni poklon...
Pečena jagnjeća glava
Namirnice:
- 1 jagnjeća glava
- 1/3 šoljice maslinovog ulja
- 1/4 šoljice crnog vina
- 2 kašičice origana
- 2-3 čena belog luka
- 1 košičica soli
- 1 kašičica bibera
- peršun
Priprema: Ukloniti oči i jezik, pa jagnjeću glavu 10 minuta kuvati u posoljenoj vodi. Jezik kuvati pola sata, sastrugati površinu, pa ga vratiti u glavu. Ostale sastojke pomešati i sa njima marinirati jagnjeću glavu, a zatim ostaviti da odstoji na hladnom dva sata. Glavu prebaciti u odgovarajući pleh i peći oko 90 do 110 minuta u prethodno zagrejanoj rerni na 160 stepeni. Jelo poslužiti sa svežim peršunom i garnirom po izboru.
Prijatno!
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Zašto je cena sirove kafe dostigla rekord svih vremena?
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
👌👌☦
Niš,grad hrišćanstva,careva,bogate istorije,raskrsnice puteva,velikih ljudi i pored toga najbolje hrane na svetu..
Podelite komentar
Gera
Kakav je tek "sote" u zemljanim ćupovima, mmm!!!
Podelite komentar
Draxa
Zna se u Nisu je najbolja hrana . Kafane su im najbolje. Nigde takva jela nema a za rostilj su prvi na svetu.
Podelite komentar