Pomalo smešnog imena "crnac bez jaja" kolač je više nego ukusan, a pravi se za kratko vreme.
Sastojci za testo:
3 čaše jogurta
3 čaše brašna
1 čaša šecera
3 kašike kakaoa
1 kašičica sode bikarbone
1 čaša ulja
Sastojci za preliv:
100 g čokolade
60 g margarina
100 ml mleka
3 kašike šecera
Priprema:
U jednu činiju sipajte sve suve sastojke, pa dodajte jogurt i ulje. Sve sjedinite.
Zagrejte rernu na 200 stepeni, pa premažite pleh veličine 20x30 uljem i brašnom.
Izručite smesu i pecite dvadesetak minuta.
U jednoj šerpici otopite margarin i šećer, dodajte mleko i čokoladu. Promešajte smesu, kada bude gusta.
Prethodno pripremljeno testo izbockajte i prelijte prelivom od čokolade.
Prijatno!
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Hiljadu lepih čajnika
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Zena
Ljudi nemojte jesti margarin, samo puter.Raspitajte se sta je u stvari margarin i necete vise ni proci pored njega.Kolaci i torte, filovi sa margarinom, to je otrov!
Podelite komentar
Gemini
Ako je ovo veoma sladak kolac, kakav bi mogao biti onda "Crnac sa jajima"
Podelite komentar
Jeca
Za preliv puter umesto margarina, dupla količina mleka i čokolade i bez šećera. Poželjno je i nekoliko kapi arome ruma - po ukusu.
Podelite komentar