![krompir ljuštenje krompir ljuštenje](https://xdn.tf.rs/2019/09/01/krompir-670x447.jpg)
Da li ljuštite krompir? Ako je vaš odgovor "da", onda je to najveća greška ikada!
Mnogi od nas prvo ljušte krompir pre nego što ga skuvaju ili isprže, ali postoji dobar broj onih koji smatraju da krompir ne treba ljuštiti.
Zašto?
Dok jedni skidaju koru smatrajući da je, bez obzira koliko god je prali, i dalje prljava od zemlje, drugi kuvaju i prže krompir sa korom i zaista, nikada im se ništa nije desilo.
U prilog tome, ispostavilo se da kora krompira sadrži najvrednije sastojke za organizam koji pomažu zaštiti srca i mršavljenju.
U kori se takođe nalaze vitamin B i C, kalcijum, ali i fitohemikalije koje mogu biti više nego korisne u borbi sa određenim vrstama kancera.
Kalijum i omega-3 masne kiseline upotpunjuju ovaj savršen "paket" korisnih namirnica u kori.
A onda se setite da sve to ljuštimo i bacamo...
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Hiljadu lepih čajnika
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Kuvar
Gledao sam emisije najpoznatijih kulinara i nigde ne videh da krompir spremaju a da ga ne oljušte. Čudi me da vi svaki dan objavite po neki debilan savet na razne teme.
Podelite komentar
Darko
O čemu vi to? Ljuska sadrži alkaloid solanin poznatiji kao nervni otrov. Neka budala će vas stvarno poslušati i verovati da tako treba.
Podelite komentar
Косингас
А, шта ако је кромпир хемијски третиран? Сав отров се скупља управо у кори. Шта ћемо онда?
Podelite komentar