
Preukusne sicilijanske krofne koje su prava poslastica, a bez mnogo šećera
Među mnogim poslasticama italijanske kuhinje zastupljene su i ciambelli - sicilijanske krofne pržene u dubokom ulju.
Prema rečima kulinarskih eksperata, ciambelli krofne je zadovoljstvo jesti i praviti. Koristi se sekač za krofne, a zatim i čaša da se napravi rupa u sredini, i tako stvori prsten.
Odsustvo jaja u receptu čini da ove krofne budu mekane, nabrekle i bez mnogo šećera. Tako da možete dodati džem, čokoladu ili fil od vanile.
Recept za ciambelli sicilijanske krofne:
Potrebno vreme: dva i po sata
- 15 g svežeg kvasca ili 7 g suvog kvasca
- 80 ml mlake vode
- 200 g čistog brašna
- 160 g šećera
- 30 g topljenog butera
- kora jednog limuna
- so
- suncokretovo ili ulje kikirikija za prženje i podmazivanje posude

Ako koristite svež kvasac, izmrvite ga u vodu, promešajte i ostavite ga da stoji 10 minuta.
U drugu posudu stavite brašno, suvi kvasac (ako ga koristite), 60 g šećera, buter, koru od limuna i prstohvat soli, i dodajte vodu sa kvascem koji je stajao 10 minuta (ili samo vodu ako ste već koristili suv kvasac). To uvaljajte u meko, elastično testo, a zatim ga prebacite u nauljenu posudu. Prekrijte ga i ostavite ga u toplom mestu bez promaje na dva sata.
Na brašnastoj površini izvaljajte testo na debljinu od oko 1 cm, a zatim izrežite ploče rezačima ili čašom sa oštrim ivicama. Zatim pomoću čaše napravite otvor u sredini.
U mali, duboki tiganj, na 160 stepeni podgrejte ulje od 7.5 centimetra dubine. Pržite krofne u malim partijama na dve minute, ili dok ne poprime zlatnu boju. Izvadite ih kašikom, osušite ih, a zatim ih što pre uvaljajte u preostali šećer.
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Najtačniji horoskop za april Aleksandre Bjeljac
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Marina
7.5 cm ulja u posudu????? Pa to je ko friteza!
Podelite komentar
Lenka
Ima li ko kakav savet, za krofne, pošto meni nikad ne uspeju da budu mekane ko duša. I dešava mi se da kad ih przim da mi ulje prska na sve strane, neko je pomenuo u komentaru tiganj. Sole. Kakav je to tiganj.
Podelite komentar
zeljko
Ja sam supruzi kupio na poklon serpu iz kolekcije Sole, ona je zadovoljna, ne sumnjam i da tiganj valja...
Podelite komentar