Njam! Dženifer Garner otkrila tajnu savršenih zapečenih smokvi sa kozjim sirom
Osim što su zdrave, smokve predstavljaju jednu od najukusnijih voćki koje se toplo preporučuje. Baš zato holivudska glumica Dženifer Garner ne propušta priliku da iskaže svoju ljubav prema ovom voću.
- Zvanično je. Mogla bih da jedem smoke u svakom obroku. Ljubičaste ili zelene, slatke ili slane. Ma, one su savršena hrana i veoma jednostavna za pripremu. - napisala je glumica na Instagramu i podelila svoj omiljeni recept za zapečene smokve sa kozjim sirom i pinjolama.
Priprema:
Isecite smokve po sredini
Poprskajte ih balsamikom i posolite
Zapecite ih u rerni na 100 stepeni dva sata
Pojačajte temperaturu na 135 stepeni i ostavite još 30-45 minuta dok se ne karmelizuju
Propržite pinjole u jednom tganju
Ukrasite smokve sa pinjolama, malo kozjeg sira, još malo balsamika i malo meda.
Prijatno!
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Natalija Avemaria, vlasnica, osnivačica i dizajnerka brenda Dress me in denim
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.