Pikantna čorba sa slaninicom posle koje nećete poželeti da okusite "glavno jelo"
Ne postoji miris od kojeg će vam više poći voda na usta od onog koji se razleže kuhinjom kada se prži slaninica... A zamislite da ga još malo "obogatite" aromom dinstanog praziluka...
Upravo su ovo glavni sastojci jedne od najpopularnijih čorbi u hladnim danima. Pikantna i aromatična, ova čorba od praziluka i slanine će zadovoljiti vaše gurmanske apetite.
Priprema se svega za 30 minuta, a drži sitost i po nekoliko sati. Uz ovu čorbu nećete poželeti ni da okusite "glavno jelo"...
Čorba od slanine i praziluka
Namirnice:
- 1 veći praziluk,
- 200 g mesnate slanine,
- so,
- biber,
- biljni začin
- 10 kriški integralnog hleba (po mogućstvu od celog zrnevlja),
- ulje
Priprema: Slaninu sitno iseckati pa propržiti u šerpi u kojoj ćete kuvati čorbu, bez dodatog ulja. Kad postane hrskava, dodati praziluk isečen na tanke kolutove i sve dinstati na tihoj vatri 5 minuta, koliko da luk omekša. Naliti vodom i kuvati 20-ak minuta na srednjoj vatri. Pred kraj začiniti po ukusu solju, biljnim začinom i biberom. Hleb iseckati na kockice veličinne 1x1 cm, pa propržiti u nauljenom tiganju na jakoj vatri, koliko da potamni i postane hrskav. Toplu čorbu servirati sa krutonima od hleba.
Prijatno!
Video: Ovaj rolat od piletine i slanine baca najizbirljivije goste u trans
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Branko Babić, kralj obrva, organizovao svinjokolj u svom selu
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.