Bila je izvrsna glumica, ali i kuvarica: Naučite kako da napravite veknu a la Milena Dravić

  • 1

Snimila je više od sto filmova, igrala u serijama, pozorišnim predstavama, a ume i da kuva, i to sve. Kaže da je talenat nasledila od majke, a kada se tome doda i mašta, onda je lako pripremiti i veknu a la Milena Dravić.

Sameljite tri-četiri komada belog pilećeg mesa (mogu i pileće grudi). Dok meljete meso, jedna kriška starog hleba "kupa se" u mleku, kuvate jaja (dva komada i to tvrdo), seckate slaninicu (sto grama), pevate Breninu "... sitnije, Cile, sitnije..." i pripremate vanglu u kojoj ćete od ovog materijala, i još soli, bibera, senfa i peršuna, formirati veknu. U sredinu vekne stavite pride još jedno tvrdo kuvano jaje.

Veknu stavite u vatrostalni pleh, ali tek kada na dno položite slaninu isečenu po dužini. Slanina mora da pokrije celo dno. Tek sada se pažljivo polaže vekna.

Nije kraj.

Preko vekne stavljate kaiševe slanine. Veknu ušuškate slaninom sa svih strana i stavljate u rernu. Pečete na umerenoj vatri.

Za to vreme, na brzaka, za dva do tri minuta, na puteru propržite pečurke (do četristo grama), prelijete ih mileramom, izmešate i postavite kao stražu oko vekne.

Pečenje traje još 15 do 20 minuta.

Pije se belo vino sorte šardone i to iz Mačkovog podruma, i čita laka literatura.

(Telegraf.rs/"Kuvari glumci", Milan D. Špiček)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Branko Babić, kralj obrva, organizovao svinjokolj u svom selu

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Recepti

Komentari

  • Cale

    24. oktobar 2019. | 17:59

    Ma daaa rucak koji kosta 3000 za dvoje...ovaj recept nije za prosecnog gradjanina ove zemlje

    Podelite komentar