Vrsta pasulja koja je mnogo ukusnija od običnog: Kažu da je ovako spremljen pravi orgazam za nepce
Za dobijanje „rujavog pasulja“ treba sačekati da se zrna dovoljno razviju i mahuna smežura, a za zreo pasulj, da zrna potpuno sazru.
Ovaj pasulj je veoma ukusan, ali ga treba zapržiti drugačije nego stari pasulj.
Tri četrvtine kilograma rujavog pasulja kupiti okrunjenog. Zatim ga oprati i pristaviti s manje vode nego što je potrebno za običan pasulj, pošto će se rujavi pasulj brže skuvati.
Ovaj pasulj nije izdašan kao stari i zato ga treba uzeti dvaput više nego što bi se uzelo od starog. Pasulj pristaviti u hladnu vodu i odmah naseći 2-3 glavice crnog luka, pa staviti i jednu baburu.
Kad je pasulj dovoljno mekan, posoliti ga i zapržiti na sledeći način:
U šerpu staviti 1 kašiku maslaca ili masti, dodati 1 kašiku brašna, zapršku propržiti, ali u nju ne stavljati alevu papriku. Zatim zapršku izručiti u pasulj i gledati da pasulj bude čorbast jer se rujavi pasulj nikada ne pravi gust.
Po želji može se staviti u pasulj i par listića nane, koji će mu dati naročito dobar ukus.
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Natalija Avemaria, vlasnica, osnivačica i dizajnerka brenda Dress me in denim
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
ANTE BAN
"Čorbast pasulj volem, sa rebarca suva, Stamena ga kuva, da te Bog sačuva",- čak i u vojsci!
Podelite komentar
🥔
Ja više volim pasulj nego meso da mi daju
Podelite komentar
KO ZNA ZNA
dodati majcinu dusicu onda je najbolji ukus
Podelite komentar