Pravi gurmani će vam reći da je užička proja najukusnija od svih u Srbiji, a evo i zašto

  • 4

Užička proja je možda najbogatija proja koju ste ikada probali...

Priprema:

Prosejati na dasku za mešanje 1,5 kg kukuruznog brašna.

Dodati 8 jaja, pola kilograma masnog srpskog sira, pola kilograma čvaraka samlevenih na mašini za meso, 250 grama kajmaka, pa sve posoliti po ukusu i zamesiti vrućom vodom koliko brašno zahteva, da testo ne bude suviše tvrdo.

Nauljiti pleh, sipati testo u njega i rastanjiti ga.

Nožem odmah iseći testo na kocke, pa staviti pleh u dovoljno vrelu rernu da se proja peče.

U trenutku kada se stavlja u rernu, poju treba preliti istopljenim maslacem.

Znaćete da je pečena kad bude rumene boje.

Prijatno!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Branko Babić, kralj obrva, organizovao svinjokolj u svom selu

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Recepti

Komentari

  • Kiza

    4. novembar 2019. | 16:08

    Ovo je sve samo nije proja

    Podelite komentar

  • Milica

    6. novembar 2019. | 09:42

    Ovo se zove projara

    Podelite komentar