Pravi gurmani će vam reći da je užička proja najukusnija od svih u Srbiji, a evo i zašto
Užička proja je možda najbogatija proja koju ste ikada probali...
Priprema:
Prosejati na dasku za mešanje 1,5 kg kukuruznog brašna.
Dodati 8 jaja, pola kilograma masnog srpskog sira, pola kilograma čvaraka samlevenih na mašini za meso, 250 grama kajmaka, pa sve posoliti po ukusu i zamesiti vrućom vodom koliko brašno zahteva, da testo ne bude suviše tvrdo.
Nauljiti pleh, sipati testo u njega i rastanjiti ga.
Nožem odmah iseći testo na kocke, pa staviti pleh u dovoljno vrelu rernu da se proja peče.
U trenutku kada se stavlja u rernu, poju treba preliti istopljenim maslacem.
Znaćete da je pečena kad bude rumene boje.
Prijatno!
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Branko Babić, kralj obrva, organizovao svinjokolj u svom selu
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Kiza
Ovo je sve samo nije proja
Podelite komentar
Milica
Ovo se zove projara
Podelite komentar