
Zaboravite na hleb, ruska katlama od 5 sastojaka je nešto najukusnije što ćete ikada probati
Katlama je vrsta ruskog hleba koji se pravi od beskvasnog testa, a odlična je opcija kada vam se zaista ne trči po ovoj hladnoći da kupite hleb.
Sastojci za 10 hlebića:
170 gr pšeničnog brašna (1 šolja 250ml)
100 ml mlake vode
pola kašičice soli
30gr maslaca
50ml maslinovog ulja za prženje
Priprema:

Pripremite sve sastojke za testo.
Sipajte vodu u jednu činiju i istopite so u njoj.
Dodajte malo po malo brašno i pravite testo.
Testo treba da bude glatko, ujednačeno. Umotajte ga u foliju i ostavite 10-15 minuta da nabubri.
Razvaljajte ga na brašnjavoj površini da bude maksimalno 1 do 2mm debelo.
Razvučeno testo namažite istopljenim maslaceom preko cele površine.
Urolajte testo u usku rolnu.
Izrežite je na 8 do 10 komada, svaki valjak da bude širok oko 3-4cm.
Svaki komad spljoštite i valjajte ga oklagijom u tanko kružno testo debljine 1-2mm.
Pržite na ulju sa obe strane u prethodno zagrejanom tiganju.
Izvadite i ostavite pitice na salveti da upiju višak ulja.
Topla katlama je slojevita i hrskava, posebno zato što je prethodno "razbijena" u nekoliko slojeva najfinijeg testa.
Može se služiti uz bilo koje jelo umesto hleba.
Najlepša je kada je još vruća.
Prijatno!
(T.T./Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: ONA SLAVI Dan za ljubav, emocije i žene koje nas inspirišu
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Prutin
Šta ovde može da bude ukusno ? Brašno , voda , so . Jedino što ga prži u ulju !
Podelite komentar
Olja
Maslinovo ulje u rusiji?😒
Podelite komentar