
Zaboravite na hleb, ruska katlama od 5 sastojaka je nešto najukusnije što ćete ikada probati
Katlama je vrsta ruskog hleba koji se pravi od beskvasnog testa, a odlična je opcija kada vam se zaista ne trči po ovoj hladnoći da kupite hleb.
Sastojci za 10 hlebića:
170 gr pšeničnog brašna (1 šolja 250ml)
100 ml mlake vode
pola kašičice soli
30gr maslaca
50ml maslinovog ulja za prženje
Priprema:

Pripremite sve sastojke za testo.
Sipajte vodu u jednu činiju i istopite so u njoj.
Dodajte malo po malo brašno i pravite testo.
Testo treba da bude glatko, ujednačeno. Umotajte ga u foliju i ostavite 10-15 minuta da nabubri.
Razvaljajte ga na brašnjavoj površini da bude maksimalno 1 do 2mm debelo.
Razvučeno testo namažite istopljenim maslaceom preko cele površine.
Urolajte testo u usku rolnu.
Izrežite je na 8 do 10 komada, svaki valjak da bude širok oko 3-4cm.
Svaki komad spljoštite i valjajte ga oklagijom u tanko kružno testo debljine 1-2mm.
Pržite na ulju sa obe strane u prethodno zagrejanom tiganju.
Izvadite i ostavite pitice na salveti da upiju višak ulja.
Topla katlama je slojevita i hrskava, posebno zato što je prethodno "razbijena" u nekoliko slojeva najfinijeg testa.
Može se služiti uz bilo koje jelo umesto hleba.
Najlepša je kada je još vruća.
Prijatno!
(T.T./Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: "Lidl" ove sezone otkupio oko 5.000 tona lubenice iz Srbije
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Prutin
Šta ovde može da bude ukusno ? Brašno , voda , so . Jedino što ga prži u ulju !
Podelite komentar
Olja
Maslinovo ulje u rusiji?😒
Podelite komentar