Recept za jedan od najukusnijih božićnih kolača u Grčkoj: Bez njega je Nova godina nezamisliva

  • 2

Melomakarone su tradicionalni grčki božićni kolači u obliku jajeta natopljeni sirupom od meda, bez kojih je novogodišnja trpeza nezamisliva.

Sastojci za kolač:

2 kafene šolje maslinovog ulja

3/4 šolje šećera

3/4 šolje soka od narandže

1/4 brendija

7-8 šolja brašna za sve namene

2 kafene kašičice praška za pecivo

Sastojci za sirup:

2 šolje meda

2 šolje šećera

2 šolje vode

Kako pripremiti melomakarone?

Zagrejte rernu na 180 stepeni.

Sjedinite prva četiri sastojka (ulje, šećer, sok i brendi), a potom lagano dodajte ostale suve sastojke.

Umešajte testo na duguljaste rolne i oblikujte ga u male pitice veličine jajeta.

Pecite u prethodno zagrejanoj rerni 30 minuta.

Kako pripremiti sirup?

Kuvajte med, šećer i vodu oko 5 minuta, a potom potopite melomakarone u sos.

Ostavite ih da upiju nekih 15-ak minuta, izvadite ih iz sirupa i popite naseckanim orasima i cimetom.

Prijatno!

(T.T./Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Koliko dobro muškarci prepoznaju šminku

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Recepti

Komentari

  • HR

    11. decembar 2019. | 23:47

    Ovo su dalmatinske fritule.

    Podelite komentar