Recept za jedan od najukusnijih božićnih kolača u Grčkoj: Bez njega je Nova godina nezamisliva

  • 2

Melomakarone su tradicionalni grčki božićni kolači u obliku jajeta natopljeni sirupom od meda, bez kojih je novogodišnja trpeza nezamisliva.

Sastojci za kolač:

2 kafene šolje maslinovog ulja

3/4 šolje šećera

3/4 šolje soka od narandže

1/4 brendija

7-8 šolja brašna za sve namene

2 kafene kašičice praška za pecivo

Sastojci za sirup:

2 šolje meda

2 šolje šećera

2 šolje vode

Kako pripremiti melomakarone?

Zagrejte rernu na 180 stepeni.

Sjedinite prva četiri sastojka (ulje, šećer, sok i brendi), a potom lagano dodajte ostale suve sastojke.

Umešajte testo na duguljaste rolne i oblikujte ga u male pitice veličine jajeta.

Pecite u prethodno zagrejanoj rerni 30 minuta.

Kako pripremiti sirup?

Kuvajte med, šećer i vodu oko 5 minuta, a potom potopite melomakarone u sos.

Ostavite ih da upiju nekih 15-ak minuta, izvadite ih iz sirupa i popite naseckanim orasima i cimetom.

Prijatno!

(T.T./Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Ona ne ćuti: Emilija Stanojević je trpela strašno nasilje od muža, sve dok ga ćerka nije prijavila

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Recepti

Komentari

  • HR

    11. decembar 2019. | 23:47

    Ovo su dalmatinske fritule.

    Podelite komentar