Ako nema kvasca: Lepinja iz tiganja se jednostavno priprema, a iznenađujuće je ukusna

  • 2
Lepinja Printskrin Instagram / greenchgrin

Ukoliko ste nakupovali velike zalihe brašna i ne znate kako da ga upotrebe jer nemate kvasac, savetujemo da isprobate naš odličan recept za lepinjice koje se spremaju u tiganju.

Sve što vam je potrebno su osnovne namirnice - brašno, so, prašak za pecivo, maslinovo ulje, voda i začini.

Oni koji su isprobali ovaj recept tvrde da su lepinje izvanrednog ukusa i da se mogu jesti i sutradan, dovoljno je samo da ih zagrejete u mikrotalasnoj pećnici ili rerni.

Sastojci:

300 g pšeničnog, ražanog ili integralnog brašna

200 ml vode

1 kašičica soli

1 kašičica praška za pecivo, po želji dodati začini, npr. origano i malo timijana

1 kašika maslinovog ulja

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by Monika Rahimi (@ernaehrungsberatung_rahimi) on

Priprema:

Sipajte brašno u posudu, dodajte prašak za pecivo, so, maslinovo ulje, vodu, i po želji začine. Zamesite glatko testo, a potom pripremljenu smesu prekrijte krpom i ostavite da odstoji oko 15 minuta kako bi se testo lepo podiglo.

Napravite kuglice od testa i oblikujte lepinje.

Na kraju je potrebno da ugrejete ulje, stavite lepinjicu u tiganj. Kada se lepo isprži, okrenite je na drugu stranu.

(K.M./Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Na Jeleninom TikTiku se okupilo preko 20.000 žena koje imaju strah od vožnje

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Recepti

Komentari

  • Licemerka

    25. mart 2020. | 14:58

    Arapi tako jedu...

    Podelite komentar

  • Biljka

    25. mart 2020. | 16:21

    A moze i ovako: 500 gr brasna Prasak za pecivo Kasicia sode bikarbone, so Malo mlake vode Pomesati brasno, prasak za pecivo, so soda bikarbona napraviti udubljenje u posudi od tih sastojaka, sipati mlaku vodu uz postepeno mesanje rukom do god ima brasna. Da ne bude niti retko a ni gusto. Posuti brasnom radnu povrsinu, pa dalje mesiti dobro, iprekriti krpim i ostaviti da se odmara dok se rerna dobro ne zagreje. Smanjiti temperaturu rerne, a testo koke je bilo na radnoj povrsini okrenuti na gore , premazati uljem pimesano sa malo vode i jos malo osraviti da odstoji, par minuta,, prebaciti u okrugli pleh i peci na 180 stepeni. Prijatno!

    Podelite komentar