Evo saveta kako da vam jaja ne puknu prilikom kuvanja. Jaja da budu na sobnoj temperaturi, staviti ih u vodu, takodje sobne temperature pa kuvajte na umerenoj vatri (potrudite se da serpa bude dovoljno velika da se jaja ne sudaraju, cak ako je potrebno kuvajte iz vise puta) dok voda ne provri. Kad provri, sklonite jaja i poklopite. Tako poklopljena u vrucoj vodi treba da stoje 10-15 minuyta. Jaja ce biti odlicno, tvfdo kuvana a ni jedno nece biti razbijeno. Godinama ovako kuvan jaja za Uskrs i uvek je bez greske
Tile
Isprobamo već. Sve preporuke za kuvanje ovakvih jaja.
Podelite komentar
Dragana
Evo saveta kako da vam jaja ne puknu prilikom kuvanja. Jaja da budu na sobnoj temperaturi, staviti ih u vodu, takodje sobne temperature pa kuvajte na umerenoj vatri (potrudite se da serpa bude dovoljno velika da se jaja ne sudaraju, cak ako je potrebno kuvajte iz vise puta) dok voda ne provri. Kad provri, sklonite jaja i poklopite. Tako poklopljena u vrucoj vodi treba da stoje 10-15 minuyta. Jaja ce biti odlicno, tvfdo kuvana a ni jedno nece biti razbijeno. Godinama ovako kuvan jaja za Uskrs i uvek je bez greske
Podelite komentar
tea
jaja u rerni sa krpom,ocigledno lapsus.
Podelite komentar
y
Ni u ludilu da jaja kuvam u rerni.
Podelite komentar
Goran
Rerna za jaja , to je luksuz, rasipanje energije.
Podelite komentar
Pametnica
Upalite rernu????🤦♀️
Podelite komentar