Provereni trik da vam nijedno uskršnje jaje ne pukne tokom kuvanja
Ljuska jaja treba da bude neoštećena kako biste ih lepo ofabali i imali lepa jaja na trpezi za predstojeći Uskrs.
Kada su jaja hladna onda češće pucaju u kontaktu sa toplom vodom, zato za početak izbegavajte da ih čuvate u frižideru pre farbanja. Neka budu na sobnoj temperaturi pre nego ih stavite u vodu.
Takođe, dobro bi bilo da jaja budu stara nekoliko dana, jer ih je lakše ih skuvati i očistiti.
Kako biste sprečili da vam jaja puknu tokom kuvanja, sve što vam treba su peškir i soda bikarbona.
Peškir postavite u veliku šerpu koju ste odredili za kuvanje, nežno poređajte jaja koja će zauzeti mesto među naborima.
Napunite lonac vodom i dodajte četvrtinu kafene kašičice sode bikarbone. Preklopite peškir preko jaja.
Uključite ringlu na srednju jačinu i čekajte da voda počne da vri, a onda još malo smanjite vatru i kuvajte tako na tihoj vatri sve dok jaja ne budu gotova.
Video: Treba vam ideja za farbanje jaja? Ova devojka to radi fenomenalno
(K.M./Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Natalija Avemaria, vlasnica, osnivačica i dizajnerka brenda Dress me in denim
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Pametnica
Upalite rernu????🤦♀️
Podelite komentar
Dragana
Evo saveta kako da vam jaja ne puknu prilikom kuvanja. Jaja da budu na sobnoj temperaturi, staviti ih u vodu, takodje sobne temperature pa kuvajte na umerenoj vatri (potrudite se da serpa bude dovoljno velika da se jaja ne sudaraju, cak ako je potrebno kuvajte iz vise puta) dok voda ne provri. Kad provri, sklonite jaja i poklopite. Tako poklopljena u vrucoj vodi treba da stoje 10-15 minuyta. Jaja ce biti odlicno, tvfdo kuvana a ni jedno nece biti razbijeno. Godinama ovako kuvan jaja za Uskrs i uvek je bez greske
Podelite komentar
y
Ni u ludilu da jaja kuvam u rerni.
Podelite komentar