Tradicionalni recept sa Hilandara: Posle ovakvo pripremljenog krompira, pomfrit pada u drugi plan

Recept za pekarski krompir sa limunom preuzet je iz knjige Onufrija Hilandarca "Svetogorski kuvar" u izdanju Lagune.
Sastojci:
- 1 kg krompira
- so
- lovor
- 1,5-2 dl maslinovog ulja
- mleveni biber
- origalno
- peršun
- sok od 2 limuna
Priprema:
Oljuštite i operite krompire. Zasecite ih unakrst, ali nemojte ih preseći na komade. U svaki rez ubacite po jedan lovorov list. Poređajte ih u pleh, a zatim ih pospite solju, biberom i origanom. Prelijte preko njih maslinovo ulje. Sipajte u pleh i dve šolje vruće vode.
Pecite u rerni na 250 stepeni. Kada tečnost uvri, a krompiri postanu rumeni, dodajte limunov sok i vratite pleh u ugađenu rernu na još nekoliko minuta.
U zavisnosti od ukusa, možete dodati tucanu papriku i beli luk.
Video: Kako izgleda Hilandar iznutra
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Najtačniji horoskop za april Aleksandre Bjeljac
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.