Vreme čitanja: oko 1 min.
Najbolji recept za domaći džem od malina: Bolji ukus ne možete zamisliti
Vreme čitanja: oko 1 min.
Napravite ovaj ukusni namaz dok je još sezona malina
Sezona je malina pa vam zato savetujemo da napravite ovaj prelep džem koji možete kasnije koristiti za namaz, ali i pravljenje ukusnih kolača.
Sve što vam je potrebno su 4 kg malina, 1 kg šećera, 2 pakovanja vanil šećera ili 1/2 štapića vanile.
Maline operite pod slabim mlazom vode i rasporedite ih po stolnjaku. Ostavite ih kratko da se osuše.
Tegle i poklopce oprati, osušiti i sterilisati u rerni zagrejanoj na 75-100 C oko jedan sat.
Maline sipajte u šerpu. Zatim šerpu stavite na ringlu, poklopite je i kuvajte na laganoj vatri. S vremena na vreme podignite poklopac i promešajte ih da vam ne bi zagorele. Mešajte ih sve dok tečnost otprilike ne uvri.
Nakon toga dodajte šećer i vanil šećer, pa sve zajedno kuvajte još 45 minuta na tihoj vatri, koliko da džem lagano vri. Mešajte sve vreme, kako ne bi zagoreo.
Možete u tacnicu da sipate malo džema. Ostavite da odstoji nekoliko minuta i proverite da li vam odgovara gustina.
Vreo džem preručite u zagrejane i sterilisane tegle i odmah zatvorite poklopcem. Umotajte u deblje ćebence.
Video: Vrhunski proizvod od malina: Jedinstvena maska od crvenog zlata oduševila žene u Arilju
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Aaaa
Ovo se sve raspadne! Koji recept,sacuvaj Boze!?
Podelite komentar
Mili
Pravila od 2kg malina,kuvala i sve maline se raspale posle 5 minuta.Ukupno kuvanje tačno pola sata,malina želira pa ko voli fini,lagani,blago stegnuti džem toliko.Ko voli džem kao sulc čvrst može i dva sata da kuva,i ima veću koncentraciju semanki u džemu.
Podelite komentar