Izdinstaj pola glavice crnog luka dodaj 350 grama mesanog mljevenog svinj junetina ,dodaj 3 čena belog luka iseckanog ,dobro izdinstaj mozes malo vode usuti posoli kada voda ispari dodaj 2 kasikice origana i 2 kasikice bosiljka ,pola kasikice bibera malo promesaj pa dodaj kecapa otprilike onda ide pola litra tomatina na laganoj vatri da ukuva na kraju dodaj deci crvenog vina pusti da ukuva i vino ispari ,sos spreman ,skuvaj spagete barila 5 ne prekuvati spagete posoli ih pre kuvanja ostavi posle kuvanja 3,4 min u vodi da se ne lijepe pomesaj sa sosom po zelji mozes narendati kackavalja ili presuti parmezanom svaki put tanjir olizem .......
Kao prvo, svaki Italijan će vam reći da bolonjeze sos uopšte ne postoji. U nijednom restoranu u Italiji nećete naći na meniju testeninu sa bolonjeze sosom a pogotovo ne špagete. To što se u ostatku sveta zove bolonjeze sos u Italiji se zove ragu i nikad se ne servira sa špagetama već uglanom sa tagljatelama. To vam je isto kao što poznato kinesko jelo "General Tso piletina" uopšte ne postoji u Kini.
Srkimaja
Izdinstaj pola glavice crnog luka dodaj 350 grama mesanog mljevenog svinj junetina ,dodaj 3 čena belog luka iseckanog ,dobro izdinstaj mozes malo vode usuti posoli kada voda ispari dodaj 2 kasikice origana i 2 kasikice bosiljka ,pola kasikice bibera malo promesaj pa dodaj kecapa otprilike onda ide pola litra tomatina na laganoj vatri da ukuva na kraju dodaj deci crvenog vina pusti da ukuva i vino ispari ,sos spreman ,skuvaj spagete barila 5 ne prekuvati spagete posoli ih pre kuvanja ostavi posle kuvanja 3,4 min u vodi da se ne lijepe pomesaj sa sosom po zelji mozes narendati kackavalja ili presuti parmezanom svaki put tanjir olizem .......
Podelite komentar
AAA
Kakvo mlijeko😂😂😂😂Bijelo vino ide u Bolognese(ne crveno) i zteba to sve na laganoj vati da se krcka 2 sata. Tako barem pravi Italijani rade 😂
Podelite komentar
goran
@AAA
Sa junetinom ide crveno vino, mleko se dodaje u poslednjih nekoliko minuta, zbog boje i da ublaži kiselinu
Podelite komentar
Dobro
Od čega se pravi koncentrat ili pire paradajza?
Podelite komentar
Djoka iz NY
@Dobro
Kao prvo, svaki Italijan će vam reći da bolonjeze sos uopšte ne postoji. U nijednom restoranu u Italiji nećete naći na meniju testeninu sa bolonjeze sosom a pogotovo ne špagete. To što se u ostatku sveta zove bolonjeze sos u Italiji se zove ragu i nikad se ne servira sa špagetama već uglanom sa tagljatelama. To vam je isto kao što poznato kinesko jelo "General Tso piletina" uopšte ne postoji u Kini.
Podelite komentar