Vrela i pikantna: Meksička čorba koja je pravo osveženje za vaše nepce
Ako volite pikantne ukuse i želite da isprobate južnoameričku kuhinju u svom domu, pozovite drugare na jednu pravu, autentičnu meksičku čorbu.
Sastojci:
- 500ml goveđe čorbe
- 300g mlevenog junećeg mesa
- 500g smrznutog kukuruza
- 500g kuvanog crvenog pasulja
- 550g seckanog paradajza
- 1 glavica crnog luka
- 1 šargarepa
- 2 stabljike celera
- 2 čena belog luka
- 1 kašika čili začina
- 250g kačkavalja
- 120 ml pavlake
- 3 kašike ulja
- so i biber
Priprema:
U šerpi zagrejte ulje na srednjoj temperaturi i izdinstajte sitno seckani luk, šargarepu, celer i beli luk. Potom dodajte mleveno meso, usitnite ga drvenom kašikom i pržite 2-3 minuta. Umešajte ljuti začin, a zatim prelijte goveđam supom i paradajz sosom.
Zagrejte do ključanja, pa dodajte kukuruz, pasulj i seckani sveži paradajz.
Posolite i pobiberite po želji i ostavite da se krčka 30 minuta na umerenoj temperaturi.
Neposredno pre posluženja dodajte rendani kačkavalj i svaku porciju garnirajte pavlakom.
Prijatno!
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Branko Babić, kralj obrva, organizovao svinjokolj u svom selu
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Εξοκουστοντήγαν
Ово није чорба него ђувеч са мало необичним састојцима.
Podelite komentar
Una
Varivo izgleda dobro. Zavisi od ukusa. Nešto dodati, nešto oduzeti ali ideja je tu.
Podelite komentar
vegan
bljak.
Podelite komentar