Recept koji se uči napamet: Lepinjice koje će vam zameniti hleb i oduševiti ukućane

Naučite kako se prave lepinjice koje su oduševile region, a recept za njih je podeljen na stranici Toprecepteka.info
Sastojci:
- 300 g pšeničnog, ražanog ili integralnog brašna
- 200 ml vode
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica praška za pecivo
- začini po želji (origano, malo majčine dušice)
- 1 kašika maslinovog ulja
Priprema:
Pomešajte sve sastojke u činiji i napravite glatko testo. Začine možete umešati u testo ili ih na kraju posuti po lepinjicama.
Ostavite na toplom mestu prekriveno krpom da stoji i raste oko 15 minuta.
Stavite malo brašna na dlanove i napravite kuglice od testa. Potom prstima razvlačite i oblikujte lepinje.
Ako se testo jako lepi za ruke, možete oblikovati testo u tiganju uz pomoć kašike ili lopatice za okretanje.
Zagrejte malo ulja u tiganju i stavite unutra lepinjicu (ili kuglicu koju ćete tu oblikovati).
Kad je testo prženo s jedne strane, okrenite lepinju. Ovako spremljene lepinjice možete koristiti umesto hleba uz svako jelo, kao “omotač” za domaće pljeskavice, a možete ih puniti sirom, salatom.
Prijatno!
Video: Uznemirujući video za sve one koji su na dijeti ili su prosto gladni
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Najtačniji horoskop za april Aleksandre Bjeljac
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.