Za ove vrele letnje dane idealna je jedna vrela pikantna i ukusna večera. Ovaj recept đuveča možete lako da spremite, a sigurno će dočarati osmeh na lica vaših ukućana.
Sastojci:
500 g piletine
200 g suvih rebara
2 glavice crnog luka
6-7 svežih paprika
manja tikvica
može i 1-2 šargarepe
2 paradajza
1 manji krompir
malo aleve paprike
suvi začin ili so
može bibera mlevenog
lovorov list
ulje
Priprema:
Na ulju propržiti krupno sečen crni luk, dodati papriku sečenu na kocke, pa i nju propržiti.
Dodati tikvicu sečenu na kocke i krompir, zajedno sa kockama suvih rebara pa dodati začin ili so, alevu papriku, a može i mleveni biber i prodinstati.
Skloniti sa šporeta. Dodati opran pirinač pa izmešati. Tepsiju ili đuveč podmazati uljem i u nju poređati sečen paradajz.
Piletinu posoliti, pouljiti, pa i nju staviti u đuveč. Peći na 210 stepeni oko sat vremena da tečnost ispari.
Prijatno!
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Branko Babić, kralj obrva, organizovao svinjokolj u svom selu
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
👻
To napraviš pa baciš. Uzmeš 10 ćevapa i zaliješ pivom..😂
Podelite komentar