Jedan od omiljenih letnjih recepata: Đuveč kakav su pravile naše bake

   ≫ 
  • 1
đuveč Printscreen: Youtube/ Recepttura

Za ove vrele letnje dane idealna je jedna vrela pikantna i ukusna večera. Ovaj recept đuveča možete lako da spremite, a sigurno će dočarati osmeh na lica vaših ukućana.

Sastojci:

500 g piletine

200 g suvih rebara

2 glavice crnog luka

6-7 svežih paprika

manja tikvica

može i 1-2 šargarepe

2 paradajza

1 manji krompir

malo aleve paprike

suvi začin ili so

može bibera mlevenog

lovorov list

ulje

Priprema:

Na ulju propržiti krupno sečen crni luk, dodati papriku sečenu na kocke, pa i nju propržiti.

Dodati tikvicu sečenu na kocke i krompir, zajedno sa kockama suvih rebara pa dodati začin ili so, alevu papriku, a može i mleveni biber i prodinstati.

Skloniti sa šporeta. Dodati opran pirinač pa izmešati. Tepsiju ili đuveč podmazati uljem i u nju poređati sečen paradajz.

Piletinu posoliti, pouljiti, pa i nju staviti u đuveč. Peći na 210 stepeni  oko sat vremena da tečnost ispari.

Prijatno!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Ona ne ćuti: Emilija Stanojević je trpela strašno nasilje od muža, sve dok ga ćerka nije prijavila

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Recepti

Komentari

  • 👻

    25. avgust 2020. | 22:22

    To napraviš pa baciš. Uzmeš 10 ćevapa i zaliješ pivom..😂

    Podelite komentar