• 1
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Jedan od omiljenih letnjih recepata: Đuveč kakav su pravile naše bake

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Lako se sprema i garantovano će vam se svideti

  • 1
đuveč Printscreen: Youtube/ Recepttura

Za ove vrele letnje dane idealna je jedna vrela pikantna i ukusna večera. Ovaj recept đuveča možete lako da spremite, a sigurno će dočarati osmeh na lica vaših ukućana.

Sastojci:

500 g piletine

200 g suvih rebara

2 glavice crnog luka

6-7 svežih paprika

manja tikvica

može i 1-2 šargarepe

2 paradajza

1 manji krompir

malo aleve paprike

suvi začin ili so

može bibera mlevenog

lovorov list

ulje

Priprema:

Na ulju propržiti krupno sečen crni luk, dodati papriku sečenu na kocke, pa i nju propržiti.

Dodati tikvicu sečenu na kocke i krompir, zajedno sa kockama suvih rebara pa dodati začin ili so, alevu papriku, a može i mleveni biber i prodinstati.

Skloniti sa šporeta. Dodati opran pirinač pa izmešati. Tepsiju ili đuveč podmazati uljem i u nju poređati sečen paradajz.

Piletinu posoliti, pouljiti, pa i nju staviti u đuveč. Peći na 210 stepeni  oko sat vremena da tečnost ispari.

Prijatno!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Recepti

Komentari

  • 👻

    25. avgust 2020. | 22:22

    To napraviš pa baciš. Uzmeš 10 ćevapa i zaliješ pivom..😂

    Podelite komentar