Najbolji domaći recept za kisele krastavce: Ostaće hrskavi i ako ih ne pojedete ove zime

Domaćinsku kuću nije moguće zamisliti bez pripremljene zimnice po proverenim recepturama koje se brižljivo prenose s kolena na koleno. Kiseli krastavčići su apsolutni hit jesenje i zimske trpeze.
Ukoliko nemate proveren recept za pripremu kiselih krastavčića, otkrivamo vam mere koje garantuju da će kornišoni ostati hrskavi i ukusni tokom cele godine.
Potrebno je:
- 5 kg kornišona
- 3 litra vode
- 1,5 litara sirćeta
- 6 supenih kašika šećera
- 6 supenih kašika soli
- 1 kesica vinobrana
- biber u zrnu
- sveža mirođija (po želji)
Priprema:
Dobro operite kornišone pod mlazom hladne vode, pa ih složite u prethodno oprane i osušene staklene tegle. U veću činiju sipajte vodu i sirće, dodajte šećer, so i vinobran, pa meštajte nekoliko minuta. Na kraju dodajte vinobran, sitno seckanu mirođiju i biber u zrnu.
Još jednom promešajte presolac, pa ga prelijte preko krastavčića i dobro zatvorite tegle. Krastavčiće držite u špajzu ili na nekom drugom hladnom i mračnom mestu.
Isti presolac možete da koristite i za kiseljenje feferona.
Video: Zimnica leti, što da ne! Da li biste probali ovaj sladoled?
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Najtačniji horoskop za april Aleksandre Bjeljac
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Dragana N
Kakva, bre, 1,5 litra sirceta na 3 litre vode. To se ne bi moglo jesti od kiseline. Na 5 -6 litara vode ide jedna litra sirceta, a soli i secera po ukusu. Krastavci se mogu ukiseliti i bez sirceta, zaboga.
Podelite komentar
Košava
1.5 litara sirceta , secers, i soli 0,25 kg secera. Prekiselo. Preslatko i preslano.Pokusajte dodati ren ,lovor i izrendajte malo stipse. Bice odlicni.
Podelite komentar
Ljubiša
A nema više paradajza, nema, a? Znači počinje zimska turistička sezona.
Podelite komentar