Stari recept za kiseljenje kupusa: Ovako se neće kvariti i biće ukusan mesecima!

Pogledajte kako se pravilno kiseli kupus

Komentari

  • Tomo

    6. decembar 2022. | 23:47

    Odgovor za rikimil: Čamove duge (daščice) ne sadrže smolu i u stara vrmena su se upotrebljavale za kace za turšiju i kišeljenje kupusa, a borove dake već sadrže smolu i ne mogu se koristiti u ovu svrhu.

    Podelite komentar

  • Preporuka

    6. oktobar 2020. | 12:14

    Vinobran nikako. Ali zato dodajte šećer ( 1/3 od upotrebljene soli) i videćete koliko će kiseli kupus biti dobar. Ovakav kupus ne menja boju kada ga isečete za salatu a koja se odmah ne koristi. Šećer podstiče stvaranje mravlje kiseline koja čuva kupus. Probajte.

    Podelite komentar

  • ✍️

    6. oktobar 2020. | 08:21

    Nikad u životu ne dajem vinobran. Samo so i vodu.

    Podelite komentar

  • Rasko

    6. oktobar 2020. | 08:12

    U vodu netreba ništa dodavati osim soli! Slana voda nedozvoljava kvarenje kupusa ako se postavi na pravo mjesto!

    Podelite komentar

  • GOCA

    5. oktobar 2020. | 19:55

    Sad su otkrili kako se kiseli kupus? Moja pokojna baba bez dana škole pa znala da kiseli dobar kupus i to ne bure ce negu kaca de stane 200kg i više. To više pišu recepte više neznamo da uradimo nešto kako treba. 🤔🤔🤔

    Podelite komentar

  • rikimil

    5. oktobar 2020. | 17:49

    Ne znam koliko je dobro sa čamovim daščicama, sadrže smolu. Bolje je da to budu hrastove ili dudove.

    Podelite komentar

  • PN

    5. oktobar 2020. | 16:04

    Jel ima neki slabiji otrov od vinobrana pa da stavim i ja,za mene je prejak i nikada ga ne koristim jer može i bez njega.

    Podelite komentar

    • 5. oktobar 2020. | 17:01

      odgovor

      @PN

      Vinobran nije otrov. Ako pijes vino znaj da u njemu ima vinobran jer prekida vrenje i cuva vino od kvarenja. Hemijska formula je K2S2O5. Znaci sadrzi kalijum, sumpor i kiseonik. Burad za vino se sumporisu pre stavljanja vina zbog dezinfekcije.

      Podelite komentar