Recept od 5 sastojaka koji svaka Srpkinja treba da zna: Ovako se pravi tradicionalni porodični ručak

Najukusniji kačamak koji ćete ikada jesti se priprema baš ovako:
Pripremiti 11 dl vode, soli, 1 kocku za supu, 2 kašike ulja, 250-300 grama kukuruznog griza, 40 grama izrendanog sira i 1 kašiku maslaca ili margarina.
Zagrejati vodu i dodati joj "kocku" za supu i ulje. Kada voda uzavri, usuti griz uz stalno mešanje i kuvati ga oko 30 minuta uz povremeno mešenje.
Ostaviti ga još 10 minuta poklopljenog, a zatim ga istresti ili kašikom vaditi nokle, posuti ih sirom i preliti rastopljenim maslacem.
Ako se kačamaku doda omlet ili kajgana, uz zelenu salatu, kompot ili voće, gotov je jedan obrok (ručak ili večera).
Prijatno!
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: ONA SLAVI Dan za ljubav, emocije i žene koje nas inspirišu
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Babino unuce
Moja baba je obavezno stavljala kocku za supu,alooo😂
Podelite komentar
To je pravi
U originalni kacamak se ne stavlja kocka za supu nego so i umesto griza,stavlja se kukuruzno brasno
Podelite komentar
Aandja
Ovo nema veze sa kačamakom.
Podelite komentar