Recept od 5 sastojaka koji svaka Srpkinja treba da zna: Ovako se pravi tradicionalni porodični ručak

Najukusniji kačamak koji ćete ikada jesti se priprema baš ovako:
Pripremiti 11 dl vode, soli, 1 kocku za supu, 2 kašike ulja, 250-300 grama kukuruznog griza, 40 grama izrendanog sira i 1 kašiku maslaca ili margarina.
Zagrejati vodu i dodati joj "kocku" za supu i ulje. Kada voda uzavri, usuti griz uz stalno mešanje i kuvati ga oko 30 minuta uz povremeno mešenje.
Ostaviti ga još 10 minuta poklopljenog, a zatim ga istresti ili kašikom vaditi nokle, posuti ih sirom i preliti rastopljenim maslacem.
Ako se kačamaku doda omlet ili kajgana, uz zelenu salatu, kompot ili voće, gotov je jedan obrok (ručak ili večera).
Prijatno!
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Najtačniji horoskop za april Aleksandre Bjeljac
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Babino unuce
Moja baba je obavezno stavljala kocku za supu,alooo😂
Podelite komentar
To je pravi
U originalni kacamak se ne stavlja kocka za supu nego so i umesto griza,stavlja se kukuruzno brasno
Podelite komentar
Aandja
Ovo nema veze sa kačamakom.
Podelite komentar