Mama Danka je podelila tajni recept za ljutenicu ispisan za parčetu papira i oduševila čitavu Srbiju
Recept koji je oduševio stotine ljudi podelio je Miki Milošević na Fejsbuk grupi "Mali proizvođači hrane u Srbiji", a mi vam ga u celosti prenosimo:
Paprike ispeći i samleti, paradajz obariti, oguliti, pa opet samleti.
Prži se prvo paradajz, pa onda dodaju paprike. Začiniti i pržiti kao što se ajvar prži. Ljuti se po ukusu.
Mi stavimo 1kg somborki i 9kg crvene paprike ajvaruše. Osim somborki može se ljutiti drugim ljutim paprikama, ali onda ide manje paprike jer su druge ljuće.
Ako stavljate somborke, takođe ih pečete i meljete i dodajete kad sve smešate u šerpi da biste odredili ljutinu. Druge vrste ljutih paprika možete bariti, pa mleti.
Pečenu ljutenicu sipati u vruće tegle, poklopiti zatvaračem, ostaviti u dnevnoj sobi/kuhinji u ćebetu na podu, okrenuti naopako i poređati tegle. Zamotati dobro u ćebe i ostaviti da prenoći. Ujutru okrenuti tegle normalno i ostaviti da se skroz ohlade u ćebetu, pa složiti hladne u ostavu.
Prijatno!
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Branko Babić, kralj obrva, organizovao svinjokolj u svom selu
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.