Vi ste rekli da vam je omiljeno srpsko jelo sarma, a mi vam dajemo 3 recepta za pripremu
Niskokalorična sarma

Sastojci:
- 1 glavica kupusa
- 200 gr šampinjona
- 2 supene kašike maslinovog ulja
- 300 gr ćurećeg mesa
- 60 gr pirinča
- 1 paradajz
- 50 ml belog vina
- 3 supena kašika mešavine začina
- 60 ml vode
- 1 supena kašika paradajz sosa
Priprema:
Odvojite listove kupusa od glavice i blanširajte ih u ključaloj vodi 2-3 minuta. Sitno naseckajte šampinjone i prepržite ih na maslinovom ulju dok voda iz šampinjona ne ispari. Mešavinu začina za sarmu prelijte vinom i ostavite da odstoji par minuta sa strane. U šerpi prokuvajte vodu, paradajz sos i mešavinu začina.
U posudu stavite sitno iseckano ćuereće meso, paradajz iseckan na kockice (bez kore), pirinač, ohlađene šampinjone i vino sa mešavinom začina.
Sa listova kupusa skinite zadebljanja pri korenu i stavite ih na dno šerpe. Prethodno, sa smesom, popunjene sarmice poredajte na dno šerpe i prelijte mešavinom paradajz sosa i začina.
Sarmice kuvajte 15-20 minuta dok pirinač ne omekša.Poslužite toplo sa pire ili kuvanim krompirom.
Prijatno!
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Na Jeleninom TikTiku se okupilo preko 20.000 žena koje imaju strah od vožnje
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Dragudavac
Trećina mlevenog mesa i dve trećine pirinča.Inace za taj prvi novokompanovani recept mozete i 'ladno i ćevape da stavite u sarmu.,,,😂
Podelite komentar
RashaNS
Ništa bez raštana iz Hercegovine.
Podelite komentar
Mara
U BiH se ne proprzi meso.
Podelite komentar