Vi ste rekli da vam je omiljeno srpsko jelo sarma, a mi vam dajemo 3 recepta za pripremu
Niskokalorična sarma
Sastojci:
- 1 glavica kupusa
- 200 gr šampinjona
- 2 supene kašike maslinovog ulja
- 300 gr ćurećeg mesa
- 60 gr pirinča
- 1 paradajz
- 50 ml belog vina
- 3 supena kašika mešavine začina
- 60 ml vode
- 1 supena kašika paradajz sosa
Priprema:
Odvojite listove kupusa od glavice i blanširajte ih u ključaloj vodi 2-3 minuta. Sitno naseckajte šampinjone i prepržite ih na maslinovom ulju dok voda iz šampinjona ne ispari. Mešavinu začina za sarmu prelijte vinom i ostavite da odstoji par minuta sa strane. U šerpi prokuvajte vodu, paradajz sos i mešavinu začina.
U posudu stavite sitno iseckano ćuereće meso, paradajz iseckan na kockice (bez kore), pirinač, ohlađene šampinjone i vino sa mešavinom začina.
Sa listova kupusa skinite zadebljanja pri korenu i stavite ih na dno šerpe. Prethodno, sa smesom, popunjene sarmice poredajte na dno šerpe i prelijte mešavinom paradajz sosa i začina.
Sarmice kuvajte 15-20 minuta dok pirinač ne omekša.Poslužite toplo sa pire ili kuvanim krompirom.
Prijatno!
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Branko Babić, kralj obrva, organizovao svinjokolj u svom selu
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Dragudavac
Trećina mlevenog mesa i dve trećine pirinča.Inace za taj prvi novokompanovani recept mozete i 'ladno i ćevape da stavite u sarmu.,,,😂
Podelite komentar
RashaNS
Ništa bez raštana iz Hercegovine.
Podelite komentar
Mara
U BiH se ne proprzi meso.
Podelite komentar