• 5
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 3 min.

Vi ste rekli da vam je omiljeno srpsko jelo sarma, a mi vam dajemo 3 recepta za pripremu

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 3 min.

Predstavljamo vam 3 ideje kako da napravite klasičnu, posnu i niskokaloričnu sarmu

  • 5

Niskokalorična sarma

Sarma, jelo, hrana Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 1 glavica kupusa
  • 200 gr šampinjona
  • 2 supene kašike maslinovog ulja
  • 300 gr ćurećeg mesa
  • 60 gr pirinča
  • 1 paradajz
  • 50 ml belog vina
  • 3 supena kašika mešavine začina
  • 60 ml vode
  • 1 supena kašika paradajz sosa

Priprema:

Odvojite listove kupusa od glavice i blanširajte ih u ključaloj vodi 2-3 minuta. Sitno naseckajte šampinjone i prepržite ih na maslinovom ulju dok voda iz šampinjona ne ispari. Mešavinu začina za sarmu prelijte vinom i ostavite da odstoji par minuta sa strane. U šerpi prokuvajte vodu, paradajz sos i mešavinu začina.

U posudu stavite sitno iseckano ćuereće meso, paradajz iseckan na kockice (bez kore), pirinač, ohlađene šampinjone i vino sa mešavinom začina.

Sa listova kupusa skinite zadebljanja pri korenu i stavite ih na dno šerpe. Prethodno, sa smesom, popunjene sarmice poredajte na dno šerpe i prelijte mešavinom paradajz sosa i začina.

Sarmice kuvajte 15-20 minuta dok pirinač ne omekša.Poslužite toplo sa pire ili kuvanim krompirom.

Prijatno!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Recepti

Komentari

  • Dragudavac

    31. oktobar 2020. | 23:39

    Trećina mlevenog mesa i dve trećine pirinča.Inace za taj prvi novokompanovani recept mozete i 'ladno i ćevape da stavite u sarmu.,,,😂

    Podelite komentar

  • RashaNS

    1. novembar 2020. | 00:08

    Ništa bez raštana iz Hercegovine.

    Podelite komentar

  • Mara

    1. novembar 2020. | 12:51

    U BiH se ne proprzi meso.

    Podelite komentar