Vi ste rekli da vam je omiljeno srpsko jelo sarma, a mi vam dajemo 3 recepta za pripremu
Posna sarma

Sarma od lista vinove loze je jedno od najomiljenijih posnih jela u Srba. Znamo da je nemoguće da je niste probali, ali verujemo da ovaj recept donosi potpuno novi ukus u kome ćete uživati.
Sastojci:
- 30-40 listova vinove loze
- 1 šolja pirinča
- 1 šargarepa (rendana)
- 1/2 kg crnog luka (iseckanog)
- ulje
- 1 krompir (rendan)
- 50 g sojinih ljuspica (poparenih)
- 50 g suncokreta (samlevenog)
- so i biber
- aleva paprika
Priprema:
Listove vinove loze preliti vrelom vodom i ostaviti u posudi da omekšaju. Zasebno na šporetu zagrejati ulje, dodati luk i sve propržiti. Staviti alevu papriku i dodati bareni pirinač i sve ostale pobrojane sastojke. Doterati ukus fila po želji. Posudu u kojoj će se sarma kuvati naliti uljem, staviti neki list odozdo, pa ređati pažljivo zavijene sarme.
Kada sve sarme zavijete i poređate u posudu, odozgo prekriti lišćem vinove loze. Naliti vodom da ogrezne, pritisnuti blago velikim poklopcem i kuvati na tihoj vatri. Zapržiti sarmu zaprškom sa malo brašna, ali bez aleve paprike.
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Na Jeleninom TikTiku se okupilo preko 20.000 žena koje imaju strah od vožnje
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Dragudavac
Trećina mlevenog mesa i dve trećine pirinča.Inace za taj prvi novokompanovani recept mozete i 'ladno i ćevape da stavite u sarmu.,,,😂
Podelite komentar
RashaNS
Ništa bez raštana iz Hercegovine.
Podelite komentar
Mara
U BiH se ne proprzi meso.
Podelite komentar