Vi ste rekli da vam je omiljeno srpsko jelo sarma, a mi vam dajemo 3 recepta za pripremu

   ≫ 
  • 5

Posna sarma

sarma Printscreen: Youtube/ Jelajelena Petrovic

Sarma od lista vinove loze je jedno od najomiljenijih posnih jela u Srba. Znamo da je nemoguće da je niste probali, ali verujemo da ovaj recept donosi potpuno novi ukus u kome ćete uživati.

Sastojci:

  • 30-40 listova vinove loze
  • 1 šolja pirinča
  • 1 šargarepa (rendana)
  • 1/2 kg crnog luka (iseckanog)
  • ulje
  • 1 krompir (rendan)
  • 50 g sojinih ljuspica (poparenih)
  • 50 g suncokreta (samlevenog)
  • so i biber
  • aleva paprika

Priprema:

Listove vinove loze preliti vrelom vodom i ostaviti u posudi da omekšaju. Zasebno na šporetu zagrejati ulje, dodati luk i sve propržiti. Staviti alevu papriku i dodati bareni pirinač i sve ostale pobrojane sastojke. Doterati ukus fila po želji. Posudu u kojoj će se sarma kuvati naliti uljem, staviti neki list odozdo, pa ređati pažljivo zavijene sarme.

Kada sve sarme zavijete i poređate u posudu, odozgo prekriti lišćem vinove loze. Naliti vodom da ogrezne, pritisnuti blago velikim poklopcem i kuvati na tihoj vatri. Zapržiti sarmu zaprškom sa malo brašna, ali bez aleve paprike.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Branko Babić, kralj obrva, organizovao svinjokolj u svom selu

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Recepti

Komentari

  • Dragudavac

    31. oktobar 2020. | 23:39

    Trećina mlevenog mesa i dve trećine pirinča.Inace za taj prvi novokompanovani recept mozete i 'ladno i ćevape da stavite u sarmu.,,,😂

    Podelite komentar

  • RashaNS

    1. novembar 2020. | 00:08

    Ništa bez raštana iz Hercegovine.

    Podelite komentar

  • Mara

    1. novembar 2020. | 12:51

    U BiH se ne proprzi meso.

    Podelite komentar