Vi ste rekli da vam je omiljeno srpsko jelo sarma, a mi vam dajemo 3 recepta za pripremu
Posna sarma
Sarma od lista vinove loze je jedno od najomiljenijih posnih jela u Srba. Znamo da je nemoguće da je niste probali, ali verujemo da ovaj recept donosi potpuno novi ukus u kome ćete uživati.
Sastojci:
- 30-40 listova vinove loze
- 1 šolja pirinča
- 1 šargarepa (rendana)
- 1/2 kg crnog luka (iseckanog)
- ulje
- 1 krompir (rendan)
- 50 g sojinih ljuspica (poparenih)
- 50 g suncokreta (samlevenog)
- so i biber
- aleva paprika
Priprema:
Listove vinove loze preliti vrelom vodom i ostaviti u posudi da omekšaju. Zasebno na šporetu zagrejati ulje, dodati luk i sve propržiti. Staviti alevu papriku i dodati bareni pirinač i sve ostale pobrojane sastojke. Doterati ukus fila po želji. Posudu u kojoj će se sarma kuvati naliti uljem, staviti neki list odozdo, pa ređati pažljivo zavijene sarme.
Kada sve sarme zavijete i poređate u posudu, odozgo prekriti lišćem vinove loze. Naliti vodom da ogrezne, pritisnuti blago velikim poklopcem i kuvati na tihoj vatri. Zapržiti sarmu zaprškom sa malo brašna, ali bez aleve paprike.
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Branko Babić, kralj obrva, organizovao svinjokolj u svom selu
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Dragudavac
Trećina mlevenog mesa i dve trećine pirinča.Inace za taj prvi novokompanovani recept mozete i 'ladno i ćevape da stavite u sarmu.,,,😂
Podelite komentar
RashaNS
Ništa bez raštana iz Hercegovine.
Podelite komentar
Mara
U BiH se ne proprzi meso.
Podelite komentar