Ceo život pogrešno jedete biskvite i keksiće sa čokoladom: Ovo je jedini ispravan način

  • 0
Čokoladni keks; foto Pixabay Čokoladni keks; foto Pixabay

Nema ko ne voli keksiće i biskvite koji su s jedne strane preliveni čokoladom. Ali, malo je onih koji znaju koja strana keksa je zvanično gornja, a koja predstavlja bazu.

Konačno je i ta misterija rešena!

Proizvođači biskvita otkrivaju da je deo keksa umočen u čokoladu zapravo baza poslastice, dok nečokoladirani deo predstavlja gornju polovinu.

- Kada pravimo biskvite ili keksiće koji su s jedne strane preliveni čokoladom, oni prolaze kroz rezervoar čokolade na proizvodnoj liniji i tada su spremni za pakovanje. Zvanično, čokoladni sloj uvek se nalazi na dnu, pa bi biskvit ili keks zapravo trebalo jesti sa svetlije strane, a čokoladnu stranu držati prstima odozdo – poručuju proizvođači čokoladiranih biskvita.

Za pasionirane ljubitelje čokolade objašnjenje je apsolutno logično: najpre bi trebalo „savladati“ manje ukusan deo, a onda se prepustiti najzanimljivijem delu biskvita ili keksa... I na kraju olizati čokoladu sa vrhova prstiju!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Na Jeleninom TikTiku se okupilo preko 20.000 žena koje imaju strah od vožnje

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti