Tradicionalan recept iz 70-ih za čorbast pasulj sa svinjskim nožicama: Lepši od ovog nećete probati!

 ≫ 
  • 3
Domaća jela koja svi obožavaju, pasulj Foto: Shutterstock

Otrebiti pola kilograma pasulja, oprati ga, naliti vodom i staviti na šporet da se kuva. U isto vreme, samo u zasebnom sudu, postaviti 4 suve svinjske nožice (dobro oprane) u vruću vodu da se kuvaju.

Kad je pasulj provrio, prosuti prvu vodu u kojoj se kuvao i naliti ga vodom u kojoj su se barile suve svinjske nožice.

Očistitit 4-5 glavica crnog luka, iseći ih na tanka rebarca, staviti u pasulj i kuvati dok voda ne pobeli, a to je znak da je pasulj kuvan.

Zatim spustiti nožice da se dokuvaju u pasulju, doliti pasulj čorbom u kojoj su se kuvale nožice da bude tako čorbast da se mora jesti kašikom.

Zatim pasulj zapržiti.

U šerpu staviti dosta masti, 1 varjaču brašna, i kad se brašno rumeno ispržilo, dodati na vrh noža alevu papriku, promešati zapršku sa paprikom i spustiti u pasulj.

Zapržen pasulj izmaći na kraj šporeta, posoliti ga ako je potrebno, što po svoj prilici neće biti potrebno jer su se u njemu već kuvale slane nožice.

Prijatno!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Na Jeleninom TikTiku se okupilo preko 20.000 žena koje imaju strah od vožnje

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Recepti

Komentari

  • Lejla

    24. novembar 2020. | 15:29

    Ja krenuh kašikom da probam...puče mi ekran...

    Podelite komentar

  • Ogavno

    24. novembar 2020. | 17:30

    A da li vi znate gde budu te nozice?!Svinja najprljavija zivotinja, a mi ludimo za njom.Fuj.

    Podelite komentar

  • baba smilja iz darosave

    24. novembar 2020. | 15:55

    kasicica suve majcine dusice

    Podelite komentar