Tradicionalan recept iz 70-ih za čorbast pasulj sa svinjskim nožicama: Lepši od ovog nećete probati!

Otrebiti pola kilograma pasulja, oprati ga, naliti vodom i staviti na šporet da se kuva. U isto vreme, samo u zasebnom sudu, postaviti 4 suve svinjske nožice (dobro oprane) u vruću vodu da se kuvaju.
Kad je pasulj provrio, prosuti prvu vodu u kojoj se kuvao i naliti ga vodom u kojoj su se barile suve svinjske nožice.
Očistitit 4-5 glavica crnog luka, iseći ih na tanka rebarca, staviti u pasulj i kuvati dok voda ne pobeli, a to je znak da je pasulj kuvan.
Zatim spustiti nožice da se dokuvaju u pasulju, doliti pasulj čorbom u kojoj su se kuvale nožice da bude tako čorbast da se mora jesti kašikom.
Zatim pasulj zapržiti.
U šerpu staviti dosta masti, 1 varjaču brašna, i kad se brašno rumeno ispržilo, dodati na vrh noža alevu papriku, promešati zapršku sa paprikom i spustiti u pasulj.
Zapržen pasulj izmaći na kraj šporeta, posoliti ga ako je potrebno, što po svoj prilici neće biti potrebno jer su se u njemu već kuvale slane nožice.
Prijatno!
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Najtačniji horoskop za april Aleksandre Bjeljac
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Lejla
Ja krenuh kašikom da probam...puče mi ekran...
Podelite komentar
Ogavno
A da li vi znate gde budu te nozice?!Svinja najprljavija zivotinja, a mi ludimo za njom.Fuj.
Podelite komentar
baba smilja iz darosave
kasicica suve majcine dusice
Podelite komentar