Tradicionalan recept iz 70-ih za čorbast pasulj sa svinjskim nožicama: Lepši od ovog nećete probati!
Otrebiti pola kilograma pasulja, oprati ga, naliti vodom i staviti na šporet da se kuva. U isto vreme, samo u zasebnom sudu, postaviti 4 suve svinjske nožice (dobro oprane) u vruću vodu da se kuvaju.
Kad je pasulj provrio, prosuti prvu vodu u kojoj se kuvao i naliti ga vodom u kojoj su se barile suve svinjske nožice.
Očistitit 4-5 glavica crnog luka, iseći ih na tanka rebarca, staviti u pasulj i kuvati dok voda ne pobeli, a to je znak da je pasulj kuvan.
Zatim spustiti nožice da se dokuvaju u pasulju, doliti pasulj čorbom u kojoj su se kuvale nožice da bude tako čorbast da se mora jesti kašikom.
Zatim pasulj zapržiti.
U šerpu staviti dosta masti, 1 varjaču brašna, i kad se brašno rumeno ispržilo, dodati na vrh noža alevu papriku, promešati zapršku sa paprikom i spustiti u pasulj.
Zapržen pasulj izmaći na kraj šporeta, posoliti ga ako je potrebno, što po svoj prilici neće biti potrebno jer su se u njemu već kuvale slane nožice.
Prijatno!
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Branko Babić, kralj obrva, organizovao svinjokolj u svom selu
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Lejla
Ja krenuh kašikom da probam...puče mi ekran...
Podelite komentar
Ogavno
A da li vi znate gde budu te nozice?!Svinja najprljavija zivotinja, a mi ludimo za njom.Fuj.
Podelite komentar
baba smilja iz darosave
kasicica suve majcine dusice
Podelite komentar