Tradicionalan recept iz 70-ih za čorbast pasulj sa svinjskim nožicama: Lepši od ovog nećete probati!

 ≫ 
  • 3
Pasulj Foto: Shutterstock

Otrebiti pola kilograma pasulja, oprati ga, naliti vodom i staviti na šporet da se kuva. U isto vreme, samo u zasebnom sudu, postaviti 4 suve svinjske nožice (dobro oprane) u vruću vodu da se kuvaju.

Kad je pasulj provrio, prosuti prvu vodu u kojoj se kuvao i naliti ga vodom u kojoj su se barile suve svinjske nožice.

Očistitit 4-5 glavica crnog luka, iseći ih na tanka rebarca, staviti u pasulj i kuvati dok voda ne pobeli, a to je znak da je pasulj kuvan.

Zatim spustiti nožice da se dokuvaju u pasulju, doliti pasulj čorbom u kojoj su se kuvale nožice da bude tako čorbast da se mora jesti kašikom.

Zatim pasulj zapržiti.

U šerpu staviti dosta masti, 1 varjaču brašna, i kad se brašno rumeno ispržilo, dodati na vrh noža alevu papriku, promešati zapršku sa paprikom i spustiti u pasulj.

Zapržen pasulj izmaći na kraj šporeta, posoliti ga ako je potrebno, što po svoj prilici neće biti potrebno jer su se u njemu već kuvale slane nožice.

Prijatno!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Branko Babić, kralj obrva, organizovao svinjokolj u svom selu

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Recepti

Komentari

  • Lejla

    24. novembar 2020. | 15:29

    Ja krenuh kašikom da probam...puče mi ekran...

    Podelite komentar

  • Ogavno

    24. novembar 2020. | 17:30

    A da li vi znate gde budu te nozice?!Svinja najprljavija zivotinja, a mi ludimo za njom.Fuj.

    Podelite komentar

  • baba smilja iz darosave

    24. novembar 2020. | 15:55

    kasicica suve majcine dusice

    Podelite komentar