4 brza i proverena trika pomoću kojih možete lako oljuštiti kuvana jaja

Kuvana jaja su ukusna i hranljiva namirnica, a često mogu da posluže kao sastojak kod pripreme brojnih jela, salata ili priloga.
Međutim, ljuštenje istih može biti problematično mnogima, zato vam predstavljamo četiri sjajna trika koji će rešiti taj problem.
Ovim praksama kuvanja i ljuštenja, jaje brzo isklizne iz ljuske i ostaje skroz glatko.
Prvi trik
Tokom kuvanja dodajte kašiku sirćeta i malo soli u lonac sa vodom. To će omekšati ljusku i ona će se lakše skinuti sa obarenog jajeta.
Drugi trik
Kada se jaje skuva, stavite ga pod vruću, pa onda pod hladnu vodu. Iznenadni pad temperature će odvojiti jaje od ljuske.

Treći trik
Skuvano jaje stavite u plastičnu kutiju i sipajte u nju hladnu vodu, pa je zatvorite. Dobro promućkajte kutiju i ostavite jaje u njoj desetak minuta.
Četvrti trik
Gotovo jaje isperite u malo hladne vode, a zatim ga stavite na dasku za seckanje. Rukom stisnite jaje i valjajte ga po dasci, sve dok ljuska skroz ne ispuca.
Da li vi znate neke kuhinjske trikove koji mogu biti korisni? Podelite ih sa nama u komentarima!
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: ONA SLAVI Dan za ljubav, emocije i žene koje nas inspirišu
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
za čas
oljuštite jaje pre kuvanja i nema problema
Podelite komentar