Posni čupavci sa kokosom, savršeni za Badnji dan: Svi ga vole, lako se sprema, a nije ni skup
Čupavci su mnogima omiljeni kolač, a pomoću ovog recepta lako možete da ga pripremite i na posni način.
Sastojci:
- 30 kašika brašna
- 20 kašika šećera
- 25 kašika ulja
- 35 kašika vode
- 1 prašak za pecivo
- 200 grama kokosa
- 50 grama kakaa
- 50 grama posne čokolade
- 1 dl vode
- 200 gr margarina
- 150 gr šećera
Priprema:
Izmešajte brašno i prašak za pecivo, dodajte 20 kašika šećera. Ulje i vodu promešajte i onda dodajte suvim sastojcima. Umutite mikserom u sipajte u podmazan pleh.
Testo za čupavce se peče na 180 stepeni 15-20 minuta. Spremni su kada blago porumene.
U šerpi zagrejte mešavinu kakao praha i šećera razmućenih u 1 dl vode. Kada se to istopi dodati čokoladu i margarin i mešati da se izjednači masa.
Biskvite seći kada se ohlade na kockice i umakati u mlaku glazuru, zatim uvaljati u kokos.
Prijatno!
Video: Božićna trpeza ne postoji bez nje: Česnicu ćete lako napraviti ako pratite ovaj recept
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Branko Babić, kralj obrva, organizovao svinjokolj u svom selu
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Crnogorac
Ima li neka domacica da zna da spremi ove čupavce sa kokosom ,bas mi se jedu😋
Podelite komentar
M
Hvala na predlogu.Na vasem portalu sam nasla recep koji se zove Sultanova sarma.Mogu vam reci da je fenomenalan , brzo se pravi i preukusan je.Ja sam ga malo izmenila tj pravim ga sa sirupom od visanja.Radujem se Badnjoj veceri to je nesto posebno u nasim srcima.Obavezno pravim kolac koji se zove kokosov orah i pitu sa suvim sljivama.A vi draga redakcijo nastavite sa vasim lepim receptima .
Podelite komentar
Marko cg primorje
A zna li neka domacica da napravi grilijas ,obozavam ga,dobice cmok u obraz😉 orasi,oblande spinovani secer.....
Podelite komentar