Posni čupavci sa kokosom, savršeni za Badnji dan: Svi ga vole, lako se sprema, a nije ni skup

   ≫ 
  • 8
Čupavci Printskrin: Youtube/ Kuhinja za 10

Čupavci su mnogima omiljeni kolač, a pomoću ovog recepta lako možete da ga pripremite i na posni način.

Sastojci:

  • 30 kašika brašna
  • 20 kašika šećera
  • 25 kašika ulja
  • 35 kašika vode
  • 1 prašak za pecivo
  • 200 grama kokosa
  • 50 grama kakaa
  • 50 grama posne čokolade
  • 1 dl vode
  • 200 gr margarina
  • 150 gr šećera

Priprema:

Izmešajte brašno i prašak za pecivo, dodajte 20 kašika šećera. Ulje i vodu promešajte i onda dodajte suvim sastojcima. Umutite mikserom u sipajte u podmazan pleh.

Testo za čupavce se peče na 180 stepeni 15-20 minuta. Spremni su kada blago porumene.

U šerpi zagrejte mešavinu kakao praha i šećera razmućenih u 1 dl vode. Kada se to istopi dodati čokoladu i margarin i mešati da se izjednači masa.

Biskvite seći kada se ohlade na kockice i umakati u mlaku glazuru, zatim uvaljati u kokos.

Prijatno!

Video: Božićna trpeza ne postoji bez nje: Česnicu ćete lako napraviti ako pratite ovaj recept

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Branko Babić, kralj obrva, organizovao svinjokolj u svom selu

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Recepti

Komentari

  • Crnogorac

    2. januar 2021. | 12:14

    Ima li neka domacica da zna da spremi ove čupavce sa kokosom ,bas mi se jedu😋

    Podelite komentar

  • M

    2. januar 2021. | 12:42

    Hvala na predlogu.Na vasem portalu sam nasla recep koji se zove Sultanova sarma.Mogu vam reci da je fenomenalan , brzo se pravi i preukusan je.Ja sam ga malo izmenila tj pravim ga sa sirupom od visanja.Radujem se Badnjoj veceri to je nesto posebno u nasim srcima.Obavezno pravim kolac koji se zove kokosov orah i pitu sa suvim sljivama.A vi draga redakcijo nastavite sa vasim lepim receptima .

    Podelite komentar

  • Marko cg primorje

    2. januar 2021. | 13:13

    A zna li neka domacica da napravi grilijas ,obozavam ga,dobice cmok u obraz😉 orasi,oblande spinovani secer.....

    Podelite komentar